خبرنگار فراری

رهبری - حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کردند: طرح پذیرش دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل چیزی جز تن دادن به خواسته صهیونیستها نیست.

 به گزارش خبرآنلاین، رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای صبح امروز در مراسم افتتاحیه  پنجمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین با اشاره به موج بیداری اسلامی، افزودند: پدید آمدن موچ پر قدرت بیداری اسلامی در منطقه نصرت الهی است و امروز رژِیم صهونیستی از همیشه منفورتر و ضعیف تر و منزوی تر و حامی اصلی اش آمریکا از همیشه گرفتارتر و سردرگم تر است.
 ایشان با اشاره به طرح منطقی جمهوری اسلامی برای موضوع فلسطین، تاکید کردند: هر طرحی که بخواهد فلسطین را تقسیم کند، یکسره مردود است و طرح پذیرش دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل  نیز چیزی جز تن دادن به خواسته صهیونیستها یعنی پذیرش دولت صهویستی در سرزمین فلسطین نیست.
 رهبر معظم انقلاب با اشاره به اظهارات رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه اسرائیل خط قرمز اوست، خاطر نشان کردند: بدانید که خط قرمز اوباما به دست ملتهای بپاخواسته منطقه شکسته خواهد شد.
 مقام معظم رهبری همچنین به موضع گیری های کشورهای غربی اشاره وافزودند: غرب امروز بر سر دو راهی است . یاباید از اسرائیل پیروی نکند یا در انتظار ضربه های سخت در آینده نه چندان دور باشد.
ایشان تصریح کردند:روزی  که ملتهای اروپا و آمریکا دریاند مشکلات آنها سلطه صهیونیستهاست، چنان جهنمی بوجود خواهند آورد که راه خلاصی از آن متصور نیست.
 اخبار تکمیلی متعاقبل ارسال خواهد شد.

شنبه 9 مهر 1385برچسب:احمدی نژاد, :: 22:14 ::  نويسنده : خبرنگار

 

عکسی که همراهی خانواده رئیس​جمهور در سفر احمدی​نژاد به نیویورک را ثابت می​کند

دولت - اگرچه دفتر رئیس جمهور حضور داماد، دختر و نوه رئیس​جمهور در سفر امسال محمود احمدی​نژاد به نیویورک را تکذیب کرده است، اما در عوض پسر و عروس وی در این سفر حضور داشته​اند.

به گزارش خبرآنلاین، پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری در ایام سفر وی به آمریکا، عکسی را منتشر کرده بود که هم اکنون از این سایت حذف شده است. اما سایت الف برای اثبات اینکه خانواده احمدی نژاد او را در این سفر همراهی کرده اند، این عکس را بار دیگر منتشر کرده است.

دفتر رئیس جمهور با زیرکی حضور دختر و داماد احمدی نژاد را تکذیب کرده است و در مورد حضور دیگر اعضای خانواده وی در این سفر سکوت کرده است.

در این عکس، مهدی احمدی نژاد، عروس و مادر عروس رئیس جمهور در ردیف وسط مشخص هستند.

 

 

آیت الله لاریجانی: عناوین مجرمانه قوانین ما زیاد است

قضایی - مهر نوشت:

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه منتظر تصویب قانون پیشگیری از وقوع جرم هستیم گفت: پیشگیری از وقوع جرم باید از دبستان و دبیرستان آغاز شود.

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی صبح پنجشنبه در جمع نخبگان استان زنجان با استماع انتقادات و پیشنهادات نخبگان در این جلسه در مورد اظهار نظر یکی از نخبگان مبنی بر این که بی‌اعتمادی موجب افزایش پرونده‌های قضائی شده است، گفت: به اعتقاد من در قوانین ما عناوین مجرمانه زیاد است و شاید به بیش از یک هزار عنوان مجرمانه در قانون برخورد کنیم که نیاز به این عنوان ندارند. البته این را هم باید بدانیم که ریشه مشکلات عدم پیشگیری از وقوع جرم است و همه قوا باید در پیشگیری از وقوع جرم همکاری کنند.

وی با بیان خاطره‌ای از سفر علی لاریجانی رئیس مجلس به ژاپن گفت: وی تعریف می‌کرد وقتی که به دیوان عالی ژاپن رفته بودند وضعیت زندانیان و نسبت پرونده‌ها به جمعیت بسیار کم بود. وی به چشم خود دیده بود که کودکان دبستانی ژاپن را به دیوان عالی می‌آوردند تا از نزدیک با برخورد با مجرمان آشنا شوند.

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: پیشگیری از وقوع جرم باید خیلی زودتر از دبستان و دبیرستان آغاز شود. البته یکی دیگر از دلایل افزایش پرونده‌ها این است که بسیاری از مسئولان ما قوانین را نمی‌دانند. البته امیدواریم با تصویب قانون پیشگیری از وقوع جرم در مجلس حرکتی انجام شود.

 

سایر مطالب - در این کتاب دولت ژاک شیراک به عنوان مسموم‌ترین دولت در زمینه استفاده از زنان در عرصه سیاست نامبرده می‌شود که نه تنها هیچ کاری برای تغییر این شیوه نکرد بلکه به شدت به آن دامن زد و همین روش همچنان با قوت در دولت‌های بعدی هم دنبال شده است.

چه زمانی زنان را به کاخ الیزه راه می‌دهند؟ این سئوالی است که «مریت سینو» با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، آن را در کتاب «زن و قدرت زیر نظر دولت جمهوری خواه پنجم » مطرح و مورد بررسی قرار می دهد. این که ممنوعیت ورود زنان به صحنه های مطرح سیاسی کشور از چه زمانی شکل گرفت و حالا آیا دولت جمهوری خواه فرانسه آماده پذیرفتن زنان به کاخ الیزه است؟ به ظاهر پاسخ این سئوال آری است اما در باطن سیاست فرانسه به گونه دیگری تعریف شده است که تاریخش به سالها قبل باز می‌گردد.

 

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «دولت پنجم یا جمهوری خواهی تک جنسی» را مریت سینو، مدیر مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه با این داوری که بعد از تصویب حقوق رای دادن فرانسوی ها در سال 1944 امیدهای بسیاری به پایان رسید، نوشته است که همین موضوع در کتاب اخیر وی بار دیگر دنبال شده است و حضور زنان در صحنه سیاست فرانسه یا به واقع عدم حضور پررنگ آنها را موشکافی می کند. مریت سینو در کتاب «زن و قدرت زیر نظر دولت جمهوری خواه پنجم» مطرح می کند که چرخ های سیاسی فرانسه از زمان ژنرال گل به سمت پاک کردن حضور زن در این عرصه تغییر مسیر داد همچنان که می نویسد: «بیش از هر رهبر فرانسوی دیگری او تصویر زشتی از سیاست را طراحی کرد... او زنان را مامور بی ثباتی بدنه سیاسی جامعه یا منبع گرفتاری و دردسر معرفی کرده است...»

 

براساس این سیاست، زنان در این عرصه استثناء هستند و در حالی که جامعه دستخوش تغییرات اساسی است جامعه سیاسی فرانسه همچنان مردانه باقی مانده است. از سال 1958 تا 1973 درصد انتخاب زنان در مجمع ملی فرانسه روی رقم 2 دردصد ثابت باقی مانده است.

 

بعد از این دوران در سال 1974 برای اولین بار آرلت لاگی، نامزد حزب کارگران، به عنوان نخستین زن سیاسی، کاندیدای ریاست جمهوری شد و در اولین برنامه تبلیغاتی تلویزیونی گفت: «آری! من نخستین زنی هستم که جرات کرد خود را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در دولت جمهوری خواه مرد طلب فرانسه معرفی کند.» گرچه وی به عنوان زن متقاضی حضور در سیاست با شکست روبرو شد اما این شکست او را از پای نینداخت و هر بار در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه شرکت کرد و بازهم پس زده شد.

به ترتیب، عدم حضور زنان در صحنه سیاسی فرانسه کاملا مشهود است به طوری که در مجامع ملی، آمار حضور و فعالیت سیاسی رنان، پنج درصد یا حتی کمتر اعلام شده است.

 

مریت سینو در کتاب خود خاطر نشان می کند که: مسئله برابری سیاسی میان جنس زن و مرد به خصوص در جوامعی که مدعی بومی‌گرایی و دموکراسی هستند اهمیت بیشتری پیدا می کند. اما عکس این سیاست دقیقا در دولت های جمهوری خواه فرانسه دیده می شود و هیچ یک از سیاستمداران فرانسوی در تغییر آن هیچ تلاشی از خود نشان ندادند و این دقیقا همان سیاستی است که سیاستمداران فرانسوی به شکل موروثی یکی بعد از دیگری با پیاده کردن آن مانع از اشغال صندلی سیاسی از سوی زنان می شوند.

 

در این کتاب دولت ژاک شیراک به عنوان مسموم ترین دولت در این زمینه نامبرده می شود که نه تنها هیچ کاری برای تغییر این شیوه نکرد بلکه به شدت به آن دامن زد و همین روش همچنان با قوت در دولت های دیگر فرانسه دنبال می شود، شاید انتخابات دور جدید فرانسه فرصتی برای خط کشیدن روی باورهای کهنه و تعصبی این کشور باشد.

 

لوموند/ 26 سپتامبر/ ترجمه غزاله صابری

 

 

 

حاشیه‌نگاری خبرنگار فارس از دیدار رهبر انقلاب با جانبازان قطع نخاعی
هر بلائي كز تو آيد رحمتي است!

خبرگزاری فارس: رهبر در خلال صحبت‌هایشان برای جانبازها شعر قشنگی هم میخوانند که من کم حافظه‌ هم حتی یادم می ماند و یادداشتش می کنم

 

 

_ قرعه به نام من درمی‌آید و قرار می‌شود حاشیه‌های دیدار رهبر با جانباز‌ها را پوشش بدهم. و این برای من یعنی برآورده شدن آرزویی 29 ساله و دیدن آقا از نزدیک و شنیدن صدایش و بدون دردسر رفتن و نشستن آن جلو جلوهای حسینیه امام خمینی. خودم را تصور می‌کنم که دارم شانه به شانه آقا راه می‌روم. در واقع شاید هیچکس نفهمد برای امثال مایی که چندین سال فقط توانسته‌ایم روی وبلاگ‌هایمان قربان، صدقه آقا برویم؛ مهیا شدن شرایطی برای دیدن ایشان از نزدیک، آنهم در یک دیدار صمیمانه چه معنایی دارد...؟! و این حرف‌ها و فکر‌ها همینطور توی ذهنم چرخ می‌خورد تا اینکه می‌رسم جلوی درب ورودی بیت.

*آن صندلی ساده
خودم را می‌بینم که برای انتقام از آن همه چپ چپ نگاه کردن‌‌ها و تحکم‌هایی که نمی‌گذاشتند برویم جلو بنشینیم؛ با یک کارت آویزان شده به گردنم و در حالی که لبخندی ملیح روی صورتم نقش بسته به صورت اسلوموشن از جلوی محافظ‌ها عبور می‌کنم و آنها هم خشمگین مرا نگاه می‌کنند اما نمی‌توانند جلویم را بگیرند.
خدای من، حسینیه خلوت است و صندلی ساده آقا هم از دور دیده می‌شود. نزدیکتر که می‌شویم به یکی از بچه‌های روابط عمومی بیت به شوخی می‌گویم: "جای ما همینجاست دیگر...؟!" و کنار صندلی آقا را نشان می‌دهم. و او هم می‌خندد و می‌گوید خیر، جای شما آنجاست و سمت صندلی‌های به ردیف چیده شده در کنار دیوار را نشانم می‌دهد.
ساعت حوالی 8:45 صبح چهارشنبه است و تک و توک جانبازهایی که با ویلچر و تخت وارد حسینیه شده‌اند، دارند دور یک حلقه نسبتا بزرگ و به صورتی منظم جای می‌گیرند. بعضی‌هایشان از گردن قطع نخاع هستند و بعضی روی ویلچر نشسته‌اند. 

*بدون هیچ توقعی!
دو سه تا گروه از آدم‌های سالم! دارند با واکمن و دوربین فیلمبرداری با جانبازها‌ حرف می‌زنند. یکی از جانبازها که روی تخت خوابیده در پاسخ به سوال یکی از آن آقاهای سالم که از او می‌پرسد الان چه توقعی دارد، می‌گوید "هیچ"... و شرح می‌دهد که چطور توی جبهه، نخاعش از گردن قطع شده است.
یکی دیگر از جانبازها هم می‌گوید تا سال 79 دستهایم حس داشت اما حالا ترکش‌های توی بدنم حالت توموری پیدا کرده‌اند و بدنم دیگر حس ندارد.
من دیگر آن آدم سرخوش نیم ساعت پیش نیستم. نگاه کردن به هرکدام از جانباز‌ها و جذابیت‌های آدم‌هایی که سالهاست فقط روی تخت خوابیده‌اند آنقدر برایم با محتوا و جالب هست که دیگر نخواهم به انتقام گرفتن از محافظ‌ها و شیطنت کردن در حسینیه امام خمینی که حالا خلوت است فکر کنم.
دختربچه یکی از جانبازهای ویلچری، مدام دارد از سر و کول پدر بالا می‌رود و بازی می‌کند. عکاس‌ها هم اینطرف و آنطرف دارند عکس می‌گیرند و صدای چیک چیک دوربینهایشان گاهی نمی‌گذارد صدای آرام جانبازها را بشنوم.
سردار شیرازی و آقاعزیز هم مدتی بعد توی محوطه حسینیه به چشم می‌خورند. و لحظاتی بعد رئیس دفتر نظامی مقام معظم رهبری و فرمانده کل سپاه پاسداران می‌روند برای احوالپرسی با جانبازها.
دلاوری صرفاً جهت اطلاع! هم به چشمم می‌آید. بچه‌های بیت با هم پچ پچ می‌کنند که دلاوری دارد چکار می‌کند و یکیشان با خنده می‌گوید: می‌خواهد از جانبازها درباره اختلاس مصاحبه بگیرد. و همه می‌زنند زیر خنده.
کنار یکی از جانبازها نشسته‌ام که یک نفر می‌آید به سمت من و می‌گوید: "نمی‌خواستید ارتفاع همه تخت‌ها (منظورش تخت‌های حامل جانبازهای قطع نخاع از گردن است) را یکسان کنید. و من تیز، دوزاری‌ام می‌افتد که طرف مرا به دلیل شباهت لباسم، با محافظ‌های بیت اشتباه گرفته و خیلی شقّ و رقّ و با شیطنت جواب می‌دهم:"هماهنگ نشده". آخیش...! چه کیفی می‌دهد آدم توی بیت کاره‌ای باشد برای خودش.

*نامه بدون پاکت
نامه بدون پاکت یکی از جانبازها که آن را خطاب به رهبر نوشته‌اند، روی تختش توی چشم می‌زند. ابتدای نامه نوشته است: "اینجانب جانباز 70 درصد، تقاضا دارم..." و من نمی‌فهمم چرا این شهدای زنده باید نامه‌های خودشان را به جای بنیاد شهید بیاورند و به آقا بدهند؟
توی حسینیه ناگهان فضا عوض می‌شود. محافظ‌ها محترمانه همه را هدایت می‌کنند به سمت جایگاه‌های مشخص شده و سر و صداها می‌خوابد. و لحظاتی بعد رهبر از در سمت راست جایگاهی که همیشه می‌نشینند به همراه چندتن از مقامات وارد می‌شوند. زریبافان بنیاد شهید، سردار نقدی و چندتای دیگر. چه جالب! رهبر احتمالاً از همه پُر سن‌تر هستند اما از همه بلندتر و تنومندتر و جوان‌تر دیده می‌شوند.
و رهبر می‌روند سراغ جانبازها...
خدایا شکرت، حالا من با مردی که تمام دوران زندگی‌ام دوست داشتم از نزدیک ببینمش، در حال راه رفتنیم اما هیبت رهبر مرا با خود برده است و این جانبازها هستند که توجه آقا را بیش از همه به خودشان جلب کرده‌اند.


*آن دست مجروح
آقا به هرکدامشان که می‌رسند اول از روی کارتی که روی سینه تمامشان هست مشخصاتشان را می‌خوانند و بعد به اسم، باهاشان حال و احوال می‌کنند. رهبر دست مجروحش را می‌گذارد روزی شانه یا گردن جانبازها و آنها را می‌بوسد. و جانبازها هم بلااستثنا مثل یک دومینو با بوسیدن و بوییدن آقا می‌زنند زیر گریه.
رهبر بعد از ابراز احساسات هرکدام از جانبازها، اندکی کنارشان تأمل می‌کنند و حرفهایشان را می‌شنوند و حرف‌های جانباز که تمام می‌شود آقا می‌روند کنار تخت یا ویلچر نفر بعدی.
یکی از جانبازها چفیه رهبر را طلب می‌کند و آقا هم قبول می‌کنند اما با رندی خاصی چفیه جانباز را از روی دوشش بر‌می‌دارند و می‌‌اندازند روی شانه خودشان.
جانباز دیگری هم تعدادی عکس را از دوران جنگ آورده و دارد به آقا نشانشان می‌دهد و وقتی آقا از او می‌پرسند: "این عکس‌ها را برای ما آورده‌اید؟" جواب منفی می‌دهد. آقا دو قطعه از عکس‌ها را برمی‌دارند و می‌دهند به دست یکی از بچه‌های بیت و می‌گویند:"اینها را اسکن کنید بعد برگردانید به ایشان".
رهبر به یکی از جانبازها که می‌رسند، می‌گویند:"شما پسر آقای ... هستید؟" و بعد از خوش و بش می‌پرسند:"کجا هستید الآن؟"

*عرق تو را با دست خودم پاک می‌کنم
یکی از جانبازها وقتی آقا می‌خواهد رویش را ببوسد با دست عرق پیشانی آقا را پاک می‌کند. جانباز بعدی ورزشکار است گویا. به آقا می‌گوید سال گذشته بودجه نبود و نتوانستیم عازم مسابقات شویم. و بعد یک چیزی دیگری هم می‌گوید که آقا تأیید می‌کنند.
رئیس بنیاد شهید چنان چسبیده به عبای رهبر که هرکس نداند فکر می‌کند محافظ آقاست. یکی از جانبازان ویلچری که با رهبر حرف می‌زند، ایشان رو می‌کنند به زریبافان و می‌گویند:" بروید توی دل مجموعه. گاهی شما واقعاً می‌خواهید، اما آن پایین به هر دلیلی کار انجام نمی‌شود. گاهی یک ریگ علت است که وقتی آن را برمی‌دارید آب جاری می‌شود."
رهبر و همراهانشان حالا رسیده‌اند به ویلچر همان جانبازی که دختر کوچکش مدام از سر و کولش بالا می‌رفت. مثل اینکه اسم دخترک زینب است. رهبر کلی دخترک را نوازش و با او خوش و بش می‌کنند اما دخترک آنقدر کوچک است که متوجه نیست ناخدای کشتی انقلاب اسلامی و نایب امام عصر(عج) دارد ناز و نوازشش می‌کند. ته دلم به دخترک حسودی می‌کنم.
آقا به یکی از جانبازها وقتی دارند از او دور می‌شوند، می‌گویند:"سلام مرا به ایشان! برسانید." و جانباز هم چشم می‌گوید.

*برای عاقبت بخیری باید سعی کرد
نفر بعدی جمله‌ای عمیق می‌گوید اما از رهبر پاسخی عمیقتر می‌شنود. جانباز می‌گوید:"دعا کنید عاقبت به خیر شویم" و آقا هم جواب می‌دهند:"باید سعی کرد."
و میان این همه گریه‌های جانانه جانبازها و محبت‌های بی‌پیرایه رهبر هم یکی از جانبازها مطایبه‌ای می‌کند که ما میان هیاهوی این طرف ویلچرها اصلاً نمی‌شنویم چه گفت...؟! اما لابد آنقدر بهجت‌آور بوده است که رهبر می‌خندند طوریکه ما هم صدای خنده‌شان را می‌شنویم.
و همه شاد می‌شوند.

 



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 6 مهر 1390برچسب:اختلاس,رییس جمهور, :: 13:30 ::  نويسنده : خبرنگار

 

اعلام سه تخلف محرز دولت در مجلس:تاخیر درتشکیل وزارت ورزش ولوایح بودجه سنواتی وعدم تخصیص بودجه متر/2/

سیاست > مجلس  - گزارش شکایت نمایندگان از رئیس جمهور بالاخره امروز در صحن علنی مجلس قرائت شد که از مجموع بیش از 10 شکایت، تنها سه مورد وارد دانسته شده بود.

به گزارش خبرآنلاین، در بخش اول این گزارش تخلف دولت در عدم تخصیص بودجه دو هزار میلیاردی مترو و عدم ارائه لوایح بودجه سنواتی در موعد مقرر، تخلف محرز دولت اعلام شد که به قوه قضاییه ارجاع شده است.

در بخش دوم این گزارش، تخلف در تاخیر برای تشکیل وزارت ورزش محرز دانسته شد. البته این بخش از گزارش کمیسیون اصل نود را که علیرضا زاکانی قرائت می​کرد، گنگ و مبهم بود. در تماس​های خبرآنلاین با امین حسین رحیمی، جعفر قادری و عباسعلی نورا، این نمایندگان نیز به این گنگی گزارش تصریح کرده و اعلام کردند متوجه نظر نهایی کمیسیون نشده​اند. اما فاضل موسوی عضو کمیسیون اصل نود اعلام کرد که این تخلف را کمیسیون متبوعش محرز دانسته است.

نحوه ادغام وزارتخانه​ها برخلاف مصوبه مجلس در قانون برنامه پنجم و تفسیر صریح شورای نگهبان به قرائت ناصحیح دولت از این قانون نیز از دیگر شکایات نمایندگان بود که در آن اورده بودند: انتظار حداقلی این بود که پس از اظهار نظر شورای نگهبان، رئیس جمهور بلافاصله به تصحیح اقدامات قبلی خود اقدام کند.

در گزارش کمیسیون اصل نود در پاسخ به این شکایت آمده بود: طبق قانون برنامه پنجم دولت مکلف است که یک یا چند وزارتخانه را ادغام کند تا تعداد وزارتخانه​ها به 17 عدد کاهش یابد. در ماه​های آغازین برنامه دولت بر اساس قرائت خود از قانون برنامه پنجم برخی وزارتخانه​ها را ادغام کرد که با اعتراض مجلس مواجه شد و پس از اعمال تفسیر شورای نگهبان و تاکید مقام معظم رهبری، دولت با تعیین سرپرست به اصلاح رویکرد خود پرداخت.

شکایت دیگر مبنی بر منع سرپرستی رئیس جمهور در وزارتخانه ها بود که از سوی کمیسوین انرژی شکایت شده بود. کمیسیون اصل نود به این سوال هم پاسخ مشخصی نداده بود.

در نامه دیگر نمایندگان به کمیسیون اصل نود در شکایت از رئیس​جمهور به مقاومت احمدی نژاد در اجرای حکم رهبری در ابقای مصلحی  اشاره شده بود که این کمیسیون نامه​ای را به رئیس​جمهور فرستاده بود که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.

در پایان این گزارش تعداد زیادی از نمایندگان قصد بیان تذکراتی را داشتند که نایب رئیس مجلس مانع از آن شد و گفت: کمیسیون اصل نود چهار نامه شکایت نمایندگان را در هم ادغام کرده است، برخی موارد را به نمایندگان برای توضیحات بیشتر ارجاع داده و مورادی را هم برای کسب توضیح از دولت، برای رئیس جمهور فرستاده​اند و مواردی را مشخصا اعلام کرده​اند.

باهنر با این توضیح از نمایندگان خواست تا رای گیری در باره گزارش کمیسیون اصل نود را به جلسه دیگری موکول کنند که نتیجه نامه نگاری​ها با دولت مشخص شود و تکلیف شکایاتی که هنوز مستندات آن به کمیسیون ارائه نشده است نیز تعیین گردد.

هرچه نمایندگان بر ارائه تذکر به گزارش قرائت شده اصرار کردند، باهنر مخالفت کرد و فرمان اعلام نطق​ها را صادر کرد.

 

دبیر کمیسیون انرژی مجلس در کافه خبر افشا کرد:جزییات اختلاس های کوچک و بزرگ در کشور

اقتصاد > اقتصاد کلان  - گفت وگو با موید حسینی صدر، دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی

آذرجزایری: با هدف تحلیل وقایع امروز حوزه انرژی کشور به کافه خبر دعوت می شود.اما آنچنان در بدو ورود وی بحث اختلاس و ریشه یابی علل آن داغ می شود که ترجیح می دهیم یک ساعتی از وقت کافه خبر را به این موضوع اختصاص دهیم.موید حسینی صدر دبیر کمیسیون انرژی مجلس به نکات جالبی اشاره می کند.نکاتی که شاید بتوان تعبیری اینگونه از آن داشت"افشای جزییات اختلاس های کوچک و بزرگ در کشور" نماینده مردم خوی به نکات جالبی اشاره می کند و ریشه تمام این فسادهای اقتصادی را در راه کج مسوولان دولتی جستجو می کند.مشروح این گفت وگو را که در آن اقدام به افشای برخی از رانت های به ظاهر قانونی شده است را در ادامه می خوانید:

آقای صدر درست است که شما دبیر کمیسیون انرژی هستید اما به دلیل اینکه در حال حاضر بزرگترین دغدغه جامعه اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی است فکر میکنم گفت وگو را با این مساله آغاز کنیم بهتر باشد.به نظر شما در شرایطی که دولت با شعار عدالت محوری بر مسند کاراست و شدیدا بر مبارزه با این مسایل تاکید می شود چرا چنین اتفاق هایی به وقوع می پیوندد؟

دو سه تا واقعیت در جامعه وجود دارد که وقتی این ها را کنار هم بگذاریم ما را به سمت پاسخگویی به این سوال شما هدایت می کند.

الان سالیان سال است که می بینیم یک نفر در یک شهر کوچک یک موقعیت اداری - بانکی برای خود دست و پا می کند و بعد از مدتی چنان صاحب مال و ثروت می شود که موجب تعجب همگان می شود.در میان اینها کسانی پیدا می شوند که صحبت از ارقام نجومی می کنند. ممکن است یک در میلیون یک در هزار هم پیدا شود مثل جزایری یا موضوع خانه فاطمی که گیر هم بیفتند. ولی عموما تصور آحاد جامعه این گونه شده که این ثروت های بادآورده وجود دارد و برخورد قاطعی هم با آن نمی شود. علاوه بر اینکه برخورد قاطعی با این افراد نمی شود بلکه حتی سوال نمی شود که این ثروت ازکجا آمده البته نمونه این مساله طی سه چهارسال اخیر با شعار جذب سرمایه داران و کارآفرینان بیشتر تشدید شده است.

طی همین مدت مذکور افرادی به عنوان صاحب سرمایه به میدان آمدند و خود را مطرح کرده اند فارغ از این که ما اصلا طرح کنیم آیا این آدم سرمایه خود را به درستی کسب کرده است.

منظور شما این است که ما باید در ابتدا از سرمایه داران بپرسیم که ثروتشان از کجا آمده بعد آنها را وارد عرصه های مهم صنعتی کنیم؟

دقیقا؛ طی سه چهارسال گذشته فضایی در کشورایجاد شده که باید سرمایه داران را جذب کنیم و کارآفرینان را حمایت؛این حرف ها درست است. ولی از آن طرف به افرادی به واسطه ارتباطاتشان با مقامات ارشد دولتی قدرت وموقعیت دادیم که اصلا نمی دانستیم این افراد ثروت خود را از چه راهی به دست آورده اند.این خود شروع ایجاد فساد است.چرا که باید بدانیم به چه افرادی و با چه پشتوانه اخلاقی قدرت می دهیم. اما متاسفانه طی این مدت چنین کاری صورت نگرفته است و این خود باعث رواج فساد مالی در جامعه شده است.

از این نمونه افرادی که می گویید طی سه چهارسال گذشته قدرت گرفته اند می توانید نام ببرید؟

موارد بسیار زیادی در ذهنم تداعی می شود. الان کسی را می شناسم مدت 3-4 سال در جایی معاون فرماندار بود. اکنون این آدم از 500 میلیارد تومان صحبت می کند. به فرض این که وی اصلا از سمت خود سوء استفاده نکرده اما بالاخره باید مشخص شود که وی در مدت کوتاه چگونه به این ثروت رسیده اصلا مالیات خودرا به موقع پرداخت کرده ، با استفاده از روش های قانونی از تسهیلات بانکی بهره برده و یا گردش مالی وی درست بوده است؟اما می بینم چنین نظارت هایی نیست و این دوستان هم به راحتی به مال اندوزی ادامه می دهند.

مثالی دیگر برای شما بزنم. اول بگویم با این مثال قصد تخریب کسی را ندارم اما همیشه وقتی در مورد یکی از وزرای پیشین صحبت می شد دوستان می گفتند این وزیر به عنوان رئیس هیات مدیره یک شرکت به طور همزمان فعال است و ثروتش از پارو بالا می رود.بی توجهی به این مسایل باعث شده که مردم نسبت به چنین اخباری واکنش منفی نشان ندهند و به نوعی عادی تلقی شود.این عدم واکنش برای یک جامعه سم محسوب می شود چرا که دیگر کسی به دنبال این نیست که ریشه این ثروت از کجاست و چگونه به دست آمده و این بی اعتنایی به این موارد خود بر افزایش فساد و سوء استفاده ها می افزاید.

فکر می کنید چرا به جایی رسیده ایم که مردم نسبت به چنین مسایلی بی تفاوت شده اند؟

برای اینکه ما خودمان در رسانه ها، اجتماعات و جلسات عمومی فراموش می کنیم و نمی پرسیم چرا و ارزیابی نمی کنیم.این موضوعی است که من طی این سه چهارسال حضور در مجلس آن را لمس کردم. یک مثال ساده از این مدت برای شما بزنم. درزمان بررسی بودجه، من در نطق پیش از دستور درمجلس گفتم که در قانون بودجه سال 89 و90 مابندی را قرارداده ایم که بواسطه آن  500 میلیارد تومان به افراد حقوقی و حقیقی کمک بلاعوض می شود که نظارت پذیر نیست، این درست نیست. انتظار من این بود که فردا اکثر رسانه ها نسبت به این گلایه من، واکنش نشان دهند و نقدها شروع شود آنهم در شرایطی که این نقد من از تلویزیون پخش شد اما فردا رسید و انگار نه انگار که من چنین حرفی زده بودم.بعد از آن هم وقتی من پیگیری مجدد کردم برخی از دوستان در مجلس به بنده گفتند شما پیگیر این قضیه نباش چون فلانی و فلانی و فلانی، اسم 3-4 نفر را بردند، این ها از همین محل برای تشکیلات خودشان پول می گیرند. بنابراین وقتی تنهایی بهترین راه حل سکوت است. یا مثلا من یک دفعه از ایوان مجلس گفتم یک بانکی هست که صاحب این بانک 10-15 سال پیش یک مغازه مبل فروشی کوچکی داشت اما الان صاحب بانک است این فرد در این مدت کوتاه چگونه صاحب چنین ثروتی شده اما بازهم کسی توجه نکرد.موارد از این دست بسیار است اما من سعی کردم چندمثال کوتاه بزنم.



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 6 مهر 1390برچسب:وزیر,مسکن مهر,املاک,خبر,مهم, :: 13:21 ::  نويسنده : خبرنگار

 

وزیر مسکن به جرمش اعتراف کرد:مسکن مهر را زود ساخته‌ایم

اقتصاد > بازار مالی  - ایسنا نوشت:

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که جرم ما این است که ساختمان‌ها را زود ساخته‌ایم، تصریح کرد: برای تهیه بسته اجاره به معاون اقتصاد مسکن ماموریت داده‌ام تا شرمنده مردم نشویم.

علی نیکزاد در جمع خبرنگاران درباره نتیجه اجرای قانون تعزیراتی بازار اجاره اظهار کرد:‌ نسبت به سال گذشته بنا به آمار اعلام شده توسط مشاوران املاک ثبت اجاره با منطقی که ما اعلام کرده بودیم، افزایش یافته است.

 ماموریت برای اجرای بسته اجاره

وی با بیان این‌که برای حدود هفت هشت درصد، اعمال قانون شده است، خاطرنشان کرد: اکنون فصل اجاره‌ به پایان رسیده است و به معاون اقتصاد مسکن وزارتخانه ماموریت دادم که از الان تا شب عید بسته‌ای را زیر نظر اساتید دانشگاه، کسانی که در این حرفه تجربه دارند و بنگاه‌های معاملاتی تهیه کنند که شرمنده مردم نشویم.

 ورود مشاوران املاک به مسکن مهر

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا بنا شده واگذاری واحدهای مسکن مهر به متقاضیان به مشاوران املاک واگذار شود؟ تصریح کرد: به مشاوران املاک گفتیم که کار کارگزاری کنند یعنی مسکن را بدهیم کارهای فروش اقساطی، اخذ دفترچه و پایان کار انجام دهند ما حتما موافقیم یعنی هر کسی بتواند کار کارگزاری کند با قیمت مشخص برای هر واحدی که تحویل می‌دهد و کارها را انجام می‌دهد پولی به آنها بدهیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در این راستا با رییس اتحادیه کشوری مشاوران املاک مذاکره کرده‌ایم و اگر بتوانند وارد شوند حتما استقبال می‌کنیم، خاطرنشان کرد: تجربه خوبی از ورود بخش خصوصی داریم.

وی با اشاره به این‌که برای اجرای مسکن مهر زمانی زمین پیدا نمی‌شد، ‌زمانی فوندانسیون و سقف و .... اکنون هم باید مسئله آب و برق را حل کنیم بعد از مدتی هم که ساخته شد و می‌گویند که فضای سبز ندرد، استادیوم ندارد که این روند شهرسازی است.

 جرم ما این است که ساختمان‌ها را زود ساخته‌ایم

نیکزاد در ادامه درباره مشکل تامین خدمات زیربنایی مسکن مهر تصریح کرد: وقتی 96 هزار واحد ساخته می‌شود فشار قابل توجهی به دستگاه‌های آب، برق و گاز و تلفن می‌آید آقای استاندار اعلام کرده واحدهایی که افتتاح شدند آب و برق دارند من هم می‌گویم ما بدون آب و برق واحدی را افتتاح نکردیم.

وی ادامه داد: بقیه واحدها هم که باید افتتاح شود به شدت در حال کار هستند اما بنای ما و شما این است بدون آب و برق واحدی افتتاح نشود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه صد هزار واحد عدد بزرگی است و فشار زیادی را به دستگاه زیربنایی می‌آورد، خاطرنشان کرد: شهادت می‌دهم با همه توان کار می‌کنند که واحدی بدون خدمات زیربنایی افتتاح نشود اما جرم ما این است که ساختمان‌ها را زود ساخته‌ایم آن‌ها هم پیش می‌روند اگر تحمل کنید مشکل حل می‌شود.

چهار شنبه 6 مهر 1390برچسب:امارات,وزیر خارجه, :: 13:20 ::  نويسنده : خبرنگار

 

توهین وزیر خارجه امارات: ایران اشغالگر است

سیاست > دیپلماسی  - روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:


وزیر خارجه شیخ‌نشین امارات، در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل، ایران را اشغالگر دانست. شیخ عبدالله با تکرار این خواسته از کشورمان برای حل موضوع سه جزیره مورد ادعای امارات مستقیم با این کشور گفت‌وگو کند و با این مساله را به دادگاهی بین‌المللی واگذار نماید، افزود: "اقدامات ایران در این سه جزیره، برخلاف موازین حقوق بین‌الملل و همچنین زیرسئوال‌بردن چهارچوب‌های سازمان ملل متحد است، چرا که ایران در حال انجام اقدامات در جزایری است که در زمره قلمرو حاکمیت داخلی امارات عربی به شمار می‌رود."

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد با رد اظهارات وزیر خارجه امارات متحده عربی، به سازمان ملل گفته است کارهایی که ایران در این سه جزیره انجام می‌دهد، اقدام ایران در خاک خود و در حیطه حاکمیت ملی ایران است، چرا که این سه جزیره، جزء جدانشدنی خاک ایران هستند. نکته قابل تأمل اینست که وزیر خارجه امارات، درست در زمانی که رژیم صهیونیستی به دلیل انقلاب‌های مردمی در کشورهای عربی در سراشیبی سقوط قرار دارد، چنین سخنان بی‌پایه‌ای را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح می‌کند تا افکار عمومی را از فشاری که متوجه آن رژیم غاصب است منصرف نماید.

 

یک نماینده خبرداد:درآمد نفت به جای خزانه به یک حساب بانکی واریز شده است

اقتصاد > انرژی  - فارس نوشت:

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به جلسه عصر دیروز این کمیسیون با حضور رئیس کل دیوان محاسبات کشور از واریز درآمدهای نفتی به یک حساب بانکی به جای واریز به خزانه خبر داد.

مؤید حسینی ‌صدر  در خصوص موارد مطرح ‌شده در جلسه روز گذشته کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در این جلسه رئیس کل دیوان محاسبات گزارشی از عملکرد دولت در حوزه نفت و گاز در سال 89 و سه ماهه اول سال جاری ارائه کرد.
وی افزود: در این گزارش مواردی از تخلفات دولت در عمل نکردن به قانون بودجه و برنامه پنجم ارائه شد. 
عضو کمیسیون انرژی مجلس در توضیح برخی از تخلفات طرح‌شده در گزارش دیوان محاسبات تصریح کرد: کاهش میزان تزریق گاز در میادین نفتی از میزان مقرر، واریز درآمد فروش نفت به حساب یکی از شعب بانک ملی در خارج از کشور، کاهش تولید نفت خام و افزایش "گازهای همراه" از موارد تخلف بوده است.
حسینی صدر افزود: از دولت می‌خواهیم که در خصوص تخلفات مطرح‌شده در جلسات آینده کمیسیون توضیح دهد سپس در صورت لزوم کمیسیون تخلفات را در صحن علنی قرائت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه گزارش دیوان در این خصوص به طور کامل ارائه شد،خاطر نشان کرد: در مواردی که ابهام وجود داشته باشد از دیوان توضیح بیشتر خواهیم خواست.

 

 

کدام زن آقای عبدالله؟

بین الملل > خاورمیانه  - ملک عبدالله به زنان حق رای داد.سوال اینجاست که آیا زنان وی هم این حق رای را می خواهند؟ 

ملک عبدالله به زنان در عربستان حق رای داد. با اینهمه هیچ کس چندان در رسانه های غربی و عربی در خصوص این اصلاحات ننوشت. حقیقت هم این است که چیز چندانی در این خصوص برای نوشتن وجود ندارد. زنان سعودی از حقوق چندانی برخوردار نیستند. منظور ما هم از حقوق استانداردهایی است که غربی ها از این عنوان در ذهن دارند:حق رای، حق رانندگی و یا حق سفر بدون محافظی از جنس مذکر.


با اینهمه خاندان سلطنتی بیست و پنجمین روز از ماه سپتامبر را به تاریخی فراموش ناشدنی برای زنان سعودی بدل کردند. روزی که ملک عبدالله در اصلاحاتی غیرقابل پیش بینی به زنان حق رای داد. اکنون هرجا هرکس از این اصلاحات سخن می گوید آن را در متن انقلاب های عربی تعبیر می کند.


دستور ملک عبدالله بی شک تغییری شگرف است. حتی می توان آن را پیشرفتی شایان هم خواند. نخستین انتخاباتی که زنان می توانند در آن شرکت کنند سال 2015 میلادی خواهد بود. در همان انتخابات آنها حق شرکت در رقابت ها به عنوان کاندید را هم خواهند داشت. البته انتخابات شوراهای مشورتی نزدیک تر است و زنان می توانند در انتخابات سال 2012 شرکت کنند.


اصلی ترین سوال این است که چرا خاندان سعود تا این اندازه دیر به فکر اصلاحات افتاد؟ملک عبدالله 88 سال سن داشته و البته مجموعه ای از بیماری ها را هم در خود جای داده است. شاید سال دیگر در همین بازه زمانی دیگر او زنده نباشد. جانشین احتمالی وی هم شاهزاده سلطان 87 ساله است. البته بسیاری پیش بینی می کنند که وی که در حال حاضر هم در بیمارستانی در نیویورک بستری است تا یک سال دیگر زنده نماند و زودتر از ملک عبدالله فوت کند. دومین نفر هم شاهزاده محافظه کار سعودی نایف است. مردی که نسبت به مسائل زنان دیدگاه های بسیار متفاوت تری از ملک عبدالله دارد. وی در چند ماه گذشته با داغ شدن بحث اصلاحات در شبه جزیره بارها و بارها مخالفت صریح خود را با رانندگی زنان هم اعلام کرد.


در سالهای نخست به قدرت رسیدن ملک عبدالله همگان وی را مردی اصلاح طلب می دانستند. البته اعتبار وی به عنوان مردی اصلاح طلب اندک اندک در سالهای اخیر سیر نزولی خود را طی کرده است.به نظر می رسد که وی از قدرت کافی برای پیشبرد اصلاحات مدنظر در خاندان سلطنتی برخوردار نیست. وی از جانب شاخه سنی محافظه کار حاضر در قدرت تحت فشار است. البته خاندان سلطنتی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا این تغییرات را با اسلام سنتی همخوانی بدهد و یا حداقل اینگونه وانمود کند. ملک عبدالله هم در سخنان خود بارها تاکید کرد که همگان از جایگاه زن در اسلام آگاه هستند و این جایگاهی نیست که بتوان آن را بازتعریف کرد.


با اینهمه به نظر می رسد که ملک عبدالله اخیرا هیچ تصمیم واحد و خاصی را به تنهایی اتخاذ نکرده است. یک منبع نزدیک به خاندان سعود اخیرا افشا کرد که وی در طول روز تنها چند ساعت از هوشیاری کافی برای تصمیم گیری و کار برخوردار است. 
هفته گذشته بود که ملک عبدالله حیاتی ترین تصمیم این اواخر را اتخاذ کرد: رئیس جمهوری یمن علی عبدالله صالح سرانجام پس از چهار ماه با چراغ سبز خاندان سعود و واشنگتن موفق شد به صنعا بازگردد. این بازگشت محصول مشترک تصمیم واشنگتن و ریاض بود اما بسیاری آن را اتفاقی می دانستند که برای آینده یمن به صلاح نبود.


هیچ کس نمی داند که چه کسی پشت پرده چراغ سبز عربستان به صالح برای بازگشت بود اما همگان می دانند که پشت سر اصلاحات وی در حوزه زنان یکی از دختران او عدیله بود که در چند سال اخیر تلاش های فراوانی را به نام خود برای پیشبرد حقوق زنان ثبت کرده است. وی سالهاست که عزم خود را جزم کرده تا بتواند به زنان حق رانندگی ببخشد. بسیاری وی را قدرت پشت پرده انتصاب یک زن در سال 2009 برای نخستین بار به عنوان معاون وزیر اموزش و پرورش می دانند. نورا الفیض نخستین زنی بود که در دولت چنین پستی را به خود اختصاص داد. اگر داستان دختر ملک عبدالله را از روایت وی جدا بدانیم باید او را به عنوان مردی به تاریخ سیاسی عربستان معرفی کنیم که چندان میلی به اعطای حقوق اساسی به زنان نداشت.


در سال 1994 زمانی که در خصوص جانشین های ملک فهد می نوشتم به این نکته اشاره کرد که ملک عبدالله سنت اسلامی را رعایت کرده و چهار همسر برگزیده است. رعایت این سنت از سوی ملک عبدالله تاثیر بسیاری بر روی شجره نامه خاندان سعود و داستان انتصاب جانشین وی داشته است. بدر جوان ترین پسر وی زمانی به دنیا آمد که او واپسین سالهای نود سالگی را پشت سر می گذاشت. سهاب دختر وی نیز که با پسر پادشاه بحرین وصلت کرده است در سال 1993 به دنیا آمد و زمانی که او هفتاد سال سن داشت. بر اساس افشاگری های ویکی لیکس ملک عبدالله همچنان روزی چند پاکت سیگار می کشد و البته برای بیشتر زنده ماندن از انواع داروهای جوانی و داروهای محرک جنسی استفاده می کند. اکنون سوال اینجاست که آیا عربستان با این ساختار سنتی همان چیزی است که زنان سعودی به دنبال شرکت در انتخابات آن هستند؟ 
فارین پالیسی 26 سپتامبر / ترجمه : سارا معصومی 

 

 

سیاست > مجلس  - میزگرد بررسی طرح نظارت بر نمایندگان در کافه خبر در حال برگزاری است.

به گزارش خبرآنلاین، در این نشست علی اکبر گرجی استاد دانشگاه به عنوان یک حقوق​دان حضور دارد. موسی قربانی و مصطفی کواکبیان نمایندگان موافق  مخالف این طرح نیز حضور به هم رسانده و این طرح را از منظرهای مختلف بررسی می​کنند.

قربانی در این نشست در پاسخ به اینکه رسیدگی به تخلفات احتمالی نمایندگان ناقض قانون اساسی در اعمال مصونیت نمایندگان نیست؟، گفت: مصونیت تنها شامل وظایف نمایندگی می​شود. نه دیگر موارد. اگر نماینده​ای در طول دوره نمایندگی شرایط نماینده بودن را از دست داد باید با او چه کرد؟

مصطفی کواکبیان هم با بیان اینکه تشخیص جرائم امنیتی بر عهده نهادهای امنیتی است و نه هیات نظارت بر نمایندگان، اظهار داشت: به نظر من باید این نوع اتهامات را دستگاه​های امنیتی رسیدگی کنند و هیات نظارت بر نمایندگان صرفا به بررسی تخلفات اقتصادی و موارد غیرامنیتی بپردازد.

یکی از ایراداتی که دکتر گرجی به طرح نظارت بر نمایندگان وارد کرد، عدم حضور نمایندگان اقلیت در هیات نظارت بر نمایندگان بود که گفت: به نظر من دغدغه اقلیت پارلمانی این است که جایگاه تضمین شده​ای در ترکیب هیات نظارت برای اپوزیسیون قائل نشده​اند.

مشروح این نشست را در روزهای آینده خواهید خواند.

 

اقتصاد > انرژی  - سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با حضور در کافه خبر،واردات بنزین را با یک معادله ساده به اثباط رساند و خواستار پاسخگویی مسوولان نفتی به این معادله شد.


 سیدعماد حسینی با تاکید بر اینکه من تعجب می کنم ازدوستان خودمان در دولت، توضیح داد: یک معادله ساده است روزانه 44 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می شود مصرف به طور متوسط 65 میلیون لیتر است پس این 21 میلیون لیتر از کجا تامین می شود.به همین سادگی است یا نیاز 21 میلیون لیتری ما از ذخایر استراتژیک ماست که بعید می دانم ما از ابتدای امسال توانسته باشیم از ذخایر استراتژیک تا چنین حجمی برداشت کنیم و اصلا ذخایر ما توان پوشش این مدت را داشته باشد بنابراین واضح است که وارد می کنیم.اما در تعجب هستم که آقایان اینقدر سعی در پنهان کردن این موضوع دارند در حالیکه یک معادله ساده نشان می دهد تولید ما کم است.

به گفته او ، پالایشگاه آبادان قراربود 6 میلیون لیتر به تولید بیفزاید که متاسفانه با اتفاقی که در این پالایشگاه افتاد این امر هم محقق نشد بنابراین واقعیت را نباید شکل دیگری نشان داد.اما اگر آقایان خلاف حرف ما باور دارند باید بگویند این 21 میلیون لیتر در روز چگونه تامین می شود؟واقعا این سوالی است که من به طور جد به دنبال جواب آن هستم که با چنین معادله ساده ای چگونه مسوولان این خبررا تکذیب می کنند.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که شما برنامه ای برای پیگیری جدی این مساله در کمیسیون انرژی دارید؟ افزود:اقایان می آیند در کمیسیون آمارهای ضدونقیضی ارائه می دهند که واقعا خود ما خسته می شویم از پیگیری این مسایل !واقعا اینقدر مسایل مهمتر در کمیسیون انرژی برای پیگیری وجود دارد که واقعا نمی شود به تمام انها رسید.امیدوارم بشود یک برنامه ریزی دقیق کرد همه اینها روشن می شود و البته روشن شدن آن به نفع جامعه است.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه برخی می گویند واردات بنزین از محل درآمد نفت کوره صورت می گیرد برای همین است که دولت می تواند براحتی واردات این فراورده را پنهان کند.چنین چیزی را تایید می کنید؟، تصریح کرد:راستش اطلاع دقیقی از نحوه هزینه کرد درآمدنفت کوره حتی ما نمایندگان مجلس هم نداریم.چون درآمد نفت کوره از جمله درآمدهایی است که در اختیار وزیر نفت است و دوستان اخیرا گزارشاتی که داده اند می گویند این درآمد در میادین نفتی صرف شده اما شفاف نیست.و ما هم نمی دانیم پول نفت کوره به کجا می رود.

مشروح گفت وگو با سخنگوی کمیسیون انرژی را اینجا بخوانید.

 

جامعه > قضایی  دادستان کل کشور از بازداشت 22 نفر در ارتباط با فساد مالی بزرگ خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری امروز خود گفت: " از 22 نفر متهم، مباشر، معاون و شریک جرم، از جمله، مدیر شعبه فولاد بانک صادرات اهواز، مه آفرید خسروی و مدیر بانک ملی کیش تحقیق شده است."

به گفته سخنگوی دستگاه قضا، برخی از متهمان بازداشت و برخی با قرار وثیقه آزادند.

او همچنین درباره بخشی از تخلف انجام شده گفت: "مفسدان این پرونده، بیش از 400 میلیارد تومان از یک شعبه بانک ملی گرفته اند و وثیقه نداده اند."

اژه ای درباره دخالت مسوولان و اشخاص دیگر در این فساد گفت: "نمی توان دخالت اشخاص دیگر رادر پرونده فساد ملی اخیر و زند و بند مرتبط با آن را پوشاند، ولی اجازه بدهید تحقیقات انجام شود."

 

جامعه > قضایی  - غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور در نشست خبری امروز خود از برخورد دستگاه قضا با عوامل اختلاس اخیر خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین او گفت: "هرکس، در هر مقام، که در فساد مالی اخیر نقش داشت، چه از لحاظ بی کفایتی، بی دقتی، عدم نظارت و ... باید هزینه کار خود را بپردازد."

سخنگوی دستگاه قضا همچنین از محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی پرسید: "شما که می گویید از 40 روز پیش از اختلاس خبر داشتید، چرا راسا اقدام نکردید و یا به دستگاه قضایی اطلاع ندادید؟"

محسنی اژه ای همچنین درباره جرم عوامل این فساد مالی گفت: "ماهیت جرم مالی اخیر، می تواند اختلاس، کلاهبرداری، ارتشا یا مجموعه ای از این جرایم باشد که تشخیص آن بر عهده دادسرا و دادگاه است."

محسنی اژه ای، 10 روز پیش از سوی آیت الله آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه، ناظر ویژه بر رسیدگی به پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی شد.

 این پیام در مدرسه راهنمایی دخترانه آزادی در منطقه 14 تهران پخش شد. در مراسم شروع سال تحصیلی 90-91 معاون اول رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش حضور داشتند. 

اما رئیس جمهور در پیام خود مهرماه را دوره خاطرات تمام نشدنی و حرکت به سمت قله های دانش و علم عنوان کرد و گفت: ایران مهد تمدن است و اقوام گوناگون طی سالهای بسیار با یکدیگر تلاش کردند که هم خود را به قله علم و دانش برسانند و هم ایران را به قله متعالی. بدون تردید علم لازمه کمال است و از اهالی تعلیم و تربیت استدعا دارم نگاه خود را از قله برندارند و به دنبال تربیت انسانهای فرهیخته،حکیم و مهربان باشند. همچنین از فرزندان ایران می خواهم به قله بیندیشند.

او گفت: "ایران سرشار از استعداد است و تک تک مردم این سرزمین این شایستگی را دارند که در بالاترین مرتبه علم و کمال و انسانیت و تعالی قرار بگیرند و می‌توانند قله‌های علم و صداقت و جهاد و انسانیت و ارزش‌های انسانی را فتح کنند. تک تک آحاد ملت ایران می‌توانند در ترسیم آینده تاریخ نقش تعیین‌کننده داشته باشند و هر کدام قادر هستند جلوه تمام نمای خدای متعال در زمین باشند و زیباترین‌ها را به نمایش بگذارند. همه اقشار و آحاد ملت ایران بخصوص خانواده بزرگ فرهنگیان و دانشگاهیان و جوانان و نوجوانان ایران زمین باید به افق‌های بلند بیندیشند، اگر کسی به ذره‌ای کمتر از نقطه نهایی کمال و عزمت انسان بیندیشد و کمتر از آن را هدف‌گذاری کند، حتماً‌ ضرر کرده است؛ همه باید نقطه نهایی را هدف‌گذاری کنند."

اما همچون شش سال گذشته، احمدی نژاد سوال مهر را مطرح کرد: "در سال‌های قبل درباره فرهنگ مهرورزی، عدالت و نقش علم سوال شد. امسال از کل جامعه فرهنگی و تعلیم و تربیت کشور بخصوص جوانان و نوجوانان عزیز سوال می‌کنم که برای ساختن و سعادت و اعتلای نام ملت ایران و پیشبرد امور کشور اگر به جای رییس‌جمهور بودند، اولویت خود را انجام چه کاری قرار می‌دادند؟ با مسایل جهانی چگونه برخورد می‌کردند؟ برای ریشه‌کنی فقر و آبادانی ایران و خدمت به اقشار مختلف مردم چگونه برنامه‌ریزی می‌کردند؟ و در زمینه پیشرفت علمی، صنعتی و اقتصادی کشور چه اهدافی در نظر گرفته و برای دفاع از حقوق ملت ایران در عرصه‌های مختلف چه می‌کردند؟"

خبرآنلاین آمادگی دارد پاسخ کاربران خود برای سوال مهر امسال را منتشر کند. نکته اینکه پاسخ های قابل انتشار در همین خبر منتشر می شود و بقیه پاسخ ها همراه با نظرات منتشر شده، به دفتر رئیس جمهور ارسال می شود. این سوال تا 15 مهر 90 اعتبار دارد. 

یک شنبه 3 مهر 1390برچسب:مدرک,تحصیلی,, :: 16:19 ::  نويسنده : خبرنگار

 

بگومگوی نادران و وزیر علوم درباره مدرک تحصیلی رحیمی در جلسه علنی مجلس

 

 

جامعه > آموزش  - وزیر علوم برای پاسخگویی به دو سوال الیاس نادران دال بر موضع این وزارتخانه نسبت به مدارک دانشگاه باکو و اسامی مسئولین فارغ التحصیل از این دانشگاه به مجلس آمده بود.

به گزارش خبرآنلاین، کامران دانشجو پیش از این در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرده بود که وزارت علوم مدارک دانشگاه باکو را معتبر نمی​داند. علاوه بر این وزارت علوم زمانی نسبت به مدارک تحصیلی افراد اظهار نظر می​کند که این مدرک برای ارزیابی اعتبار به این وزارتخانه ارائه شده باشد.

وزیر علوم همچنین در این کمیسیون اعلام کرده بود که هیچ آماری از فهرست مسئولانی که در دانشگاه​های باکو تحصیل کرده یا از آنجا مدرک گرفته​اند ندارد. البته فهرستی از دانشگاه​های مورد تایید وزارت علوم را به نمایندگان عضو این کمیسیون ارائه داده بود که نام دانشگاه بین​المللی باکو در آن نبوده است.

وی امروز نیز در صحن علنی مجلس بر تمامی گفته​های پیشین خود تاکید کرد و افزود: وزارت علوم تنها برای دو دسته از افراد تشکیل پرونده می​دهد. نخست آنها که می خواهند خارج از کشور تحصیل کنند و از وزارت علوم خدمات ارزی و غیر ارزی همچون پاسپورت و معافیت سربازی می​خواهند. کسانی که چنین خدماتی را از وزارت علوم نخواهند، بدون اطلاع این وزارت خانه در خارج از کشور تحصیل می​کنند و این وزارتخانه آماری از آنها ندارد.

به گفته وزیر علوم، دومین پرونده افراد در این وزارت خانه مربوط به کسانی است که برای ارزشیابی مدرک تحصیلی به وزارت علوم مراجعه می کنند. اگر کسی به این وزارتخانه مراجعه نکند، وزارت علوم نمی​داند که چه کسی در کدام دانشگاه در خارج از کشور تحصیل کرده است.

دانشجو برای اینکه حسن نیت خود را برای پاسخگویی به مجلس را نشان دهد، گفت: طی نامه​ای به اداره دانشجویی و تحصیلی وزارت امورخارجه خواستار ارائه اسامی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه باکو شدیم. این وزارتخانه فهرستی ارائه نداده و اعلام کرده است که دانشگاه بین​المللی باکو دیگرفعالیت ندارد.

او حتی گفت که پنج لیست از فهرست کسانی که با اطلاع وزارت علوم در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند را به نادران ارائه داده است.

الیاس نادران نماینده تهران در توضیح سوالش از وزیر علوم گفت: تا کنون سه سوال از وزیر علوم کرده​ام. نخستین سوالم بررسی شد و این دومین است. اما سوال دیگری در پی شکایت آقای رحیمی از من داشتم که نمی​دانم چرا در صحن علنی مطرح نمی​شود؟ ایشان مدعی بودند که دادگاهی تشکیل شد و وکلای او اعلام کردند که در جلسه هیات دولت، ادعای ایشان تایید شده است. من از وزیر علوم در این باره سوال کردم اما ایشان در پاسخ ابراز بی اطلاعی کرد. نمی​دانم چرا این سوال من در نوبت صحن علنی مجلس قرار نمی​گیرد.

وی در واکنش به این انتقاد که اینگونه سوالات به چه کار کشور می​آید و معتبر بودن یا نبودن مدرک تحصیلی برخی افراد، چه تفاوتی می​کند؟، گفت: کنکاش درباره مدرک تحصیلی کسانی که مسئولیتی بر عهده دارند، مهم است. چون این افراد در مسند تصمیم گیری هستند و وقتی مدارک معتبری ندارند، نباید مورد اعتماد قرار بگیرند. متاسفانه در بررسی​های من مشخص شد که برخی مسئولین دولتی مدارک معتبری ندارند و یا دانشگاه​های اخذ مدارکشان معتبر نیست سا به روش غیرمعمول مدرک گرفته​اند.

نادارن که می​گفت دستور رئیس​جمهور برای بررسی مدرک تحصیلی دولت مردان از سوی وزارت علوم هنوز به نتیجه​ای نرسیده است، ادامه داد: دانشگاه باکو آنقدر مساله ساز بود که دولت باکو این دانشگاه راتعطیل کرد. اما برخی مسئولان حتی نمایندگان مجلس با ارائه مدرک تحصیلی از این دانشگاه، توانسته​اند در این مناصب قرار بگیرند. ما نسبت به این افراد چه وظیفه​ای داریم؟ در مقابل این رفتارهای ناشایست به افکار عمومی چه پاسخی می​توانیم بدهیم؟ چرا برخی در مسئولیت​های بالا از حاشیه امنی برخوردار است و می تواند چنین تخلفی بکند.

به گفته وی برای جلب اعتماد عمومی به مسئولان کشور باید به این ابهامات پاسخ داده شود و دولت باید پاسخ بدهد چرا مدارک تحصیلی مسولان دولتی بررسی نشده و افکار عمومی اقناع نشده است؟​

نماینده تهران، مدارکی را در صحن علنی مجلس از مدرک تحصیلی مجعول معاون اول رئیس جمهور ارائه داد و گفت: اگر چه ایشان سال 84 از دانشگاه بی اعتبار باکو مدرک فوق لیسانس گرفته است اما در سال 1382 آقای رحیمی با عنوان دکتر و رئیس دانشکده حقوق نامه​ای را امضا کرده است. حتی به عنوان رئیس دیوان محاسبات نیز با همین عنوان «دکتر» نامه​هایش را امضا کرده است.

او مدرک دیگری دال بر دکترای افتخاری رحیمی نیز ارائه داد و افزود: ایشان بر اساس کدام مقاله توانسته​اند دکترای افتخاری بگیرند؟ چرا تا کنون این مقاله ارزیابی نشده و وزن علمی آن مشخص نشده است؟ مگر وکلای رحیمی دردولت نگفته​اند که مدرک دکتری او تایید شده است، پس چرا وزیر علوم از آن خبر ندارد؟ وزیر علوم برای یک بار هم شده است، صراحتا در این مورد پاسخ بدهد.

 



ادامه مطلب ...

 

فرارو خبر داد: درخواست مشایی برای اقامت شش ماهه در آمریکا

سیاست > چهره ها  - فرارو نوشت:

با وجود آنکه محمود احمدی​نژاد نیویورک را به مقصد تهران ترک کرده است، اخباری حکایت از آن دارد که در راه بازگشت، رییس دفتر رییس جمهور او را همراهی نمی​کند.

اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر رییس جمهور بر خلاف هیات ایرانی شرکت کننده در شصت و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، به کشور بازنگشته و وی با ارایه درخواست ویزای شش ماهه از آمریکا، در این کشور باقی مانده است.

علت اصلی اقامت رحیم مشایی در امریکا ایجاد ارتباط با ایرانیان مقیم امریکا و سامان دهی به دفاتر ایرانیان مقیم در آن کشور و ایجاد رابطه فرهنگی و جذب و بازگرداندن نخبگان به ایران عنوان شده است.

نمایندگان عضو این کمیسیون امنیت​ملی از این موضوع بی اطلاعند و تلاش بر ای کسب اطلاع از دفتر محمد شیخان، رئیس مرکز ارتباطات، اطلاعات و تبلیغات دفتر رئیس جمهور و محمدحسن صالحی‌مرام، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور نیز بی نتیجه ماند. این دو دفتر با پاسکاری به یکدیگر، هر یک اطلاع رسانی در این زمینه را وظیفه طرف مقابل و از تایید و تکذیب این خبر خودداری کردند.

وزارت اطلاعات: اعضای شبکه مخفی وابسته به BBC دستگیر شدند/تعقیب دیگرمواجب بگیران ادامه دارد

سیاست > دولت  - فارس نوشت:


 

روابط عمومی وزارت اطلاعات با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با پیگیری های مستمر، اقدامات کنترلی و جمع‌آوری‌های گسترده اطلاعاتی در داخل و خارج کشور در چند ماه اخیر، سربازان گمنام امام زمان (عج)، عوامل یک شبکه غیرقانونی که در پوشش همکاری با بنگاه سخن پراکنی دولتی انگلیس موسوم به BBC در جهت تامین نیازمندی های اطلاعاتی سرویس جاسوسی استعمارگر فرتوت مشغول بودند و به عنوان تدارکاتچی سوژه تبلیغاتی برای متخصصان جنگ روانی دشمنان ایران و اسلام فعالیت می کردند، شناسایی و دستگیر شدند.

اعضای این شبکه مخفی که تعدادی از آنان ظرف چند روز گذشته بازداشت شده‌اند، از طریق فعالیت‌های زیرزمینی و غیرقانونی در قبال دریافت وجوه کلان از مجاری پنهان و با روش‌های پیچیده پولشویی که معمولاً مورد استفاده سرویس های جاسوسی است، مأموریت‌های ضد ملی محوله از طرف ستاد ارتباطات پوششی و مرکز عملیات روانی سرویس اطلاعاتی انگلیس موسوم به BBC را دنبال می‌کردند.

روابط عمومی وزارت اطلاعات در اطلاعیه خود با توجه به تداوم تحقیقات و تحت تعقیب قرار داشتن تعدادی دیگر از مواجب‌بگیران BBC، ضمن تاکید بر اطلاع رسانی در این مورد ظرف روزهای آینده، از رسانه‌ها و محافل خبری کشور خواست که از انتشار اخبار متفرقه و تأیید نشده خودداری کنند.

یاست > چهره ها  - محمدحسین جعفریان شاعر، مستندساز و نویسنده دفاع مقدس در هفته نامه همشهری جوان نوشت:

 

مناظره​های انتخابات را یادتان هست؟ وقتی دکتر احمدی​نژاد یکی از کاندیداها را متهم به بد اخلاقی مالی کرد و مشت او را - به زعم خود - در یک اختلاس مالی ۳۰۰میلیون تومانی گشود. هرچه آن یکی جواب داد و خواست جلوی مردم آبرو داری کند، قانع نشد و در پایان مصاحبه​اش آب ناپاکی را روی دست او ریخت و پرسید: شما بالاخره نگفتید که آن ۳۰۰ میلیون تومان چه شد؟!

حالا در دوره دولتمردی این بزرگوار باز پای یک "سه " دیگر به رسانه​ها رسید. اما این "سه" با آن یکی دو فرق عمده دارد. اول آنکه در این سوی میز رخ داده و دخلی به فتنه وفتنه بازان ندارد و دیگر آنکه مقابل این یکی بر خلاف آنکه هشت صفر بود یازده صفر سبز شده است!!

گشودن مشت شیادان و فرصت طلبان از شعارها و رفتارهای اصلی انتخاباتی دکتر احمدی​نژاد بود. اکنون " ثلث آخر" فرارسیده و زمان پاسخگویی به ادعاها....که واجب شد طبیعت را مکافات! نمی خواهم سطل زباله را زیرو رو کنم و از گند این کلاهبرداری که متحیرم چرا رسانه​ها آن را اختلاس می​نامند مشامتان را آزرده کنم . اما میلیون​ها تن از آن رای دهندگان صاف وساده دل، اکنون منتظر برخورد قاطعانه رییس​جمهوری برگزیده خود با این فساد اقتصادی - تاریخی​اند .امید آنکه ناامید وسرافکنده نشوند.

سیاست > دولت  - فارس نوشت:

اسفندیار مشایی برای چند دقیقه در سمند مشکی به انتظار می‌نشیند تا اولین نفری باشد که دور از چشمان همه و بدون مواجهه با لنز دوربین‌ها سوار هواپیما می‌شود.

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور کشورمان امروز دوشنبه عازم نیویورک شد تا بار هفتمی باشد که او و همراهانش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور می‌یابند؛ البته احمدی‌نژاد یک بار دیگر به منظور شرکت در کنفرانس خلع سلاح به آمریکا رفته است. 

آنچه در ذیل می‌آید حاشیه مراسم بدرقه رئیس جمهور است؛ 

** خبرنگاران و برخی عکاسان خبری را از ساعت 6:45 صبح آفیش (دعوت) کرده‌اند؛ البته خبرنگاران حوزه دولت به خوبی می‌دانند اینگونه برنامه‌ها حداقل 1 ساعت بعد از برنامه اعلام شده، رسماً آغاز می‌شود. 

** بختیاری و بقایی جزو اولین دولتمردانی هستند که به پاویون جمهوری می‌آیند؛ حضور بقایی در این مراسم 2 نظر را به ذهن متبادر می‌کند؛ آیا او رئیس جمهور را در این سفر همراهی می‌کند یا همانند برخی از همکارن خود در دولت، صرفاً برای بدرقه احمدی‌نژاد آمده است!؟ جواب این سئوال البته دقایقی بعد، زمانی که معاون اجرایی رئیس جمهور کارت پرواز خود و همسرش را می‌گیرد، معلوم می‌شود. 

** دولتمردان و برخی مقامات، یکی پس از دیگری بعد از احوال پرسی و گپ‌و‌گفت، وارد محل سخنرانی احمدی‌نژاد می‌شوند؛ غضنفری، نامجو، صالحی، شیخ‌الاسلام، ثمره هاشمی،سعیدلو، مجتهدزاده، رحیمی، ولایتی، نجار، نیکزاد، تقی‌پور، قاسمی، صفایی، بداغی، میرتاج الدینی، احمدزاده کرمانی و سعید مرتضوی. البته از این بین، برخی تنها تا پلکان هواپیما همراه رئیس جمهوراند و برخی دیگر تا آخر سفر. 

** احمدی‌نژاد در این سفر - همانند برخی سفرهای دیگر- 2 بدرقه‌کننده ویژه دارد، پسر و برادرش اما نه داوود احمدی‌نژاد، بلکه امیر، دیگر برادر بزرگش. 

** "نیویورک که رسیدی، به یاد ما هم پای مجسمه آزادی دو رکعت نماز بخوان!" این آخرین توصیه مزاح‌گونه تقریبا درگوشی یک مقام دولتی است به همکارش که با رئیس‌جمهور عازم آمریکا می‌شود. 

** اسفندیار دولت(مشایی) این‌بار هم مورد توجه است، آنجا که ابتدا همسرش وارد سالن انتظار می‌شود و به سمت جایگاه مسافران می‌رود و بعد خود او ترجیح می‌دهد برای چند دقیقه در سمند مشکی به انتظار بنشیند تا اولین نفری باشد که دور از چشمان همه و مواجهه با لنز دوربین‌ها، خود را به هواپیما رئیس‌جمهور ‌رسانده و او را در آمریکا همراهی کند. 

** بالاخره ساعت 8:40 دقیقه رئیس‌جمهور به همراه رئیس دفتر، معاون اجرایی و شماری از دولتمردان خود عازم آمریکا می‌شود.

دو شنبه 28 شهريور 1390برچسب:انتقاد دولت,مردم,سیاست,, :: 16:22 ::  نويسنده : خبرنگار

 

 

 

 

 

 

لاریجانی: هنوز در مورد نامزدی در انتخابات مجلس تصمیم نگرفته​ام+انتقاد صریح به دولت

سیاست > چهره ها  - «از چه حوزه​ای کاندیدا می​شوید؟». «هنوز تصمیم نگرفته​ام و مشغول فکر کردنم». این بخشی از سوال و جواب امروز نشست خبری علی لاریجانی بود.

 

به گزارش خبرآنلاین، انتخابات مجلس نهم و نحوه حضور طیف​های مختلف سیاسی در این انتخابات در جای جای نشست خبری لاریجانی سایه افکنده بود. او در پاسخ به سوالی که به حضور اصلاح طلبان در انتخابات اشاره داشت، گفت: همه گروه​هایی که می خواهند در انتخابات حضور یابند باید به الزامات قانونی آن که شورای نگهبان بخشی از آن است، پایبند باشند. شرایط ویژه​ای نمی​توان برای یک طیف خاص قائل شویم. البته فراز و فرودهایی در فعالیت سیاسی گروه​ها بوده و ممکن است اشتباهاتی صورت گرفته باشد اما باید مجموع شرایط را دید. تا جایی که ما می​بینیم، گروه​ها همگی در حال گفت​وگو برای انتخابات هستند.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در پاسخ به سوال دیگری، آغاز فعالیت​های انتخاباتی را زود هنگام ندانست و گفت: استعفاهای انتخاباتی انجام شدهو طبیعی است که کسانی از هم اکنون خودشان را برای انتخابات آماده کردهو تبلیغ کنند.نمایندگان فعلی هم در حوزه​های انتخابیه شان فعالند و حتی می​توانند از صداوسیمای محلی هم برای بیان عملکردشان استفاده کنند. این کار غلطی نیست. آنجایی غلط است که به قول رهبری از قدرت سوء استفاده شود.

خبرنگاری در خصوص هجمه نمایندگان علیه دولت سوال کرد و اینکه مجلس چقدر به توصیه رهبری دال بر همکاری با دولت، عمل کرده است؟ رئیس مجلس هم پاسخ داد: هر قوه​ای وظایفی دارد و نظرات مختلفی می​تواند داشته باشد. نباید گذاشت که برخی حرف​ها شنیده نشود. وقتی دولت از نظریه پردازی دینی تا کارهای اجرایی را در دستور کار خود دارد، طبیعی است که نمایندگان هم در مورد مسائل مختلف اظهار نظر کنند.

او که می گفت نگاه مجلس هشتم، نگاه توام با همکاری با دیگر قوا است؛ تاکید کرد: البته این به معنای تعطیل کردن وظایف و انتقادات نیست. من هم احساس نکردم که نمایندگان بخواهند چوب لای چرخ دولت بگذارند.

لاریجانی با بیان اینکه تهمت زدن درست نیست، گفت: ممکن است چند نماینده حرفی بزنند اما این موضع مجلس نیست. از سوی دیگر اینکه دولت با صراحت بگوید قانونی را اجرا نمی کند و یا مجلس در راس قوا نیست که بر خلاف نظر رهبر فقید انقلاب است، کار درستی نیست. وقتی دولت این حرف​ها را می زند، ممکن است که برخی نمایندگان هم به آن پاسخ دهند.

به گفته وی، برخی حرف​ها به مصلحت کشور نیست. رسانه​ها که حتی حامی دولت هم هستند باید خود انتقادی داشته باشند و اگر رفتاری شد که خارج ازحدود کارش بود باید به آن انتقاد کرد.

عمل نکردن به دو سوم برنامه چهارم از سوی دولت، سوال دیگری بود که لاریجانی در واکنش به آن گفت: البته همه این ایراد محتوایی نبوده و برخی ایرادات وارده به دولت شکلی است. مثلا آیین نامه​ها را در زمان مشخص ننوشته​اند. اما چون در برداشت از حساب ذخیره ارزی روش درستی عمل نشد، ما در تدوین صندوق توسعه ملی تدابیری اندیشیدیم.

رئیس مجلس گفت که مجلس تخلفات محتوایی دولت در عمل به برنامه چهارم را از کانال​های خاص و قانونی خود دنبال می​کند.

لاریجانی در پاسخ به اینکه واکنش مجلس به عدم مصوباتی همچون تخصیص بودجه 2 میلیاردی به مترو چیست؟، گفت: در کمیسیون برنامه و بودجه مشغول بررسی این مساله هستیم که چرا اجرایی نشده است. البته دولت باید بگوید که چرا این قانون را اجرا نمی​کند.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی که به اوضاع کشورهای همسایه و اختلاف نظر سوریه و ترکیه اشاره داشت، گفت: ما با آقای اردوغان و گل دوست هستیم. اما در صحنه انقلاب​های منطقه​ای باید رفتار مسئولانه​ای داشت. انتظار از ترکیه این است که در قبال سوریه رفتار مسئولانه​ای داشته باشد. برخی از این رفتارها مورد سوال مردم مسلمان منطقه است.

سیاست > مجلس  - پخش تلوزیونی نشست خبری رئیس قوه مقننه به دلیل تقارن با اخبار ساعت 16 شبکه خبر قطع شد. این شبکه حتی پخش تیتراژ تبلیغاتی این بخش خبری را به انعکاس سخنان رئیس مجلس ترجیح داد.
 

به گزارش خبرآنلاین، در حالی مجری این برنامه تلوزیونی اعلام کرد که ادامه سخنان علی لاریجانی در صورت تداوم نشست خبری وی پس از اخبار پخش خواهد شد که هنوز 12 خبرنگار دیگر در نوبت سوال از رئیس​مجلس قرار داشتند.

پس از پخش خبر سفر رئیس جمهور به نیویورک، گزیده​ای از نشست خبری لاریجانی، دومین خبر این بخش خبری سیما بود.

در آخرین سوالات پخش شده، خبرنگاری از موضوع دستور کار نشست اخیر سران سه قوه سوال کرد و لاریجانی هم پاسخ خود را اینگونه آغاز کرد که شاید بهتر بود از محتوای این نشست، اطلاع رسانی می​شد. به گفته وی در این جلسه در مورد انتخابات منطقه​ای و برخی مسائل داخلی کشور بویژه نحوه اجرای هدفمند کردن یارانه​ها و بخش تولیدی صحبت شد و قرار شد که تمهیداتی اندیشیده شود. همگرایی برای افزایش توان ملی کشور هم موضوع مورد بحث بود.

واکنش وی در قبال عدم بررسی طرح کاهش رابطه با انگلیس هم این بود که این مورد را دولت باید پیگیری کند و در مجلس هم باید با شورای عالی امنیت ملی مذاکره شود که این را به کمیسیون امنیت​ملی گفته ام.

لاریجانی همچنین در پاسخ به سوالی که طرح مسکن مهر در تهران را شکست خورده می​خواند، با بیان اینکه مسکن مهر در بخش​هایی جواب داده است گفت: تصمیم دولت به اینکه زمین را از بورس بازی خارج کند، تدبیر درستی بود و باید آن را گسترش داد تا به مساله مسکن فائق بیاییم. رویکرد و جهت گیری دولت در این زمینه درست بوده ولی ممکن است در عمل دچار مشکل شده باشد.


رییس سابق جهاددانشگاهی درکافه خبر:برخی به دنبال دولتی کردن رسانه های جهاد برای جذب15میلیون رای بودند

سیاست > چهره ها

 - دکتر حمید رضا طیبی سومین رئیس جهاد دانشگاهی از بدو تاسیس آن است.


سید صادق روحانی: رئیسی که بر خلاف روسای پیش از خود نتوانست بیش از یک دوره بر کرسی ریاست این نهاد بازمانده از نسل نهادهای انقلابی بنشیند و جای خود را به شخص دیگری واگذار کرد. او خود علت این امر را مخالفت ها و مقاومت هایش در برابر دخالت های دولتی در جهاد می داند. این درحالی است که بسیاری از جهادگران بر این باورند که مداخله دولتی از زمان ریاست دکتر طیبی بسیار وسیع شده است. او ریاست فردی غیر جهادی بر جهاددانشگاهی را مغایر با اساسنامه جهاد نمی داند اما بر این باور است که بهتر است که مدیر جهاد از جهاد باشد و یا اگر سابقه جهادی ندارد بیاید و جهادی بشود. یعنی پس از اتمام مدیریتش در جهاد بماند.

متن حاضر ، مشروح مصاحبه خبرآنلاین با دکتر طیبی در کافه خبر است. متنی که البته بخش هایی از آن پس از مصاحبه و توسط دکتر طیبی تغییر کرده است.

آقا دکتر طیبی شما چگونه جهادی شدید؟
در دوران دبیرستان توسط دبیران دبیرستان فلسفی که یک مدرسه مذهبی بود خیلی خوب با مفهوم وابستگی رژیم شاهنشاهی به غرب آشنا شدم و این تاثیر زیادی در جهت گیری تحصیلی و کاری من داشت. در سال 58 بعد از تشکیل جهاد سازندگی یک مجموعه ای را در دانشگاه علم و صنعت تشکیل دادیم با عنوان دفتر سازندگی صنایع یا جهاد سازندگی صنایع و ایده ای هم که آن موقع در ذهن بچه هایی که این دفتر را تشکیل داده بودند این بود که کشور با رفتن کارشناسان خارجی در صنایع با مشکلات و محدودیت هایی مواجه شده و ما باید به حل مشکلات صنایع کمک کنیم. به خصوص اینکه باید برای اینکه خودمان صاحب فن بشویم، تلاش بکنیم. این حرکت ادامه داشت تا سال 59 که انقلاب فرهنگی شکل گرفت و بعد در سال 59 جهاد دانشگاهی به عنوان بازوی اجرایی ستاد انقلاب فرهنگی فعالیت خود را شروع کرد . همین تیم جهاد دانشگاهی علم و صنعت را تشکیل دادند و کار خود را با عنوان جهاد دانشگاهی علم و صنعت ادامه دادند. من از 59 تا به امروز در جهاد دانشگاهی هستم.

یعنی شما قبل و بعد از ریاست بر جهاد دانشگاهی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت بودید؟
بله من در جهاد دانشگاهی علم و صنعت بودم. سال 59 و بعد از تعطیلی دانشگاه ها من برای تشکیل گروه برق جهاد سازندگی به کرمانشاه رفتم. من در دوران دانشجویی دوره های طراحی سیستم برق رسانی شهری و روستایی را دیده بودم. خودم هم علاقه مند بودم که به گروه های جهاد سازندگی بپیوندم. الان نیز به عنوان رییس جهاد دانشگاهی علم وصنعت در این واحد ادامه فعالیت می دهم.

یعنی در دورانی که داشتند دانشگاه ها را تعطیل می کردند شما تهران نبودید؟
چرا بودم. در تیرماه 1359 به کرمانشاه رفتم اما ارتباط نزدیک داشتم. می آمدیم و می رفتیم. در نظر هم داشته باشید که دانشگاه ها سال 62 بازگشایی شد. من از مهر سال 60 به تهران برگشتم.

آیا اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تعطیلی دانشگاه در آن مقطع را تایید می کنید؟
تعطیلی دانشگاه ها در آن مقطع را تایید می کنم. به هر حال دانشگاه چند مشکل داشت. یکی اینکه محلی شده بود که گروه های سیاسی ضد انقلاب یارگیری های خودشان را انجام می دادند، هدایت برخی عملیات های خود در کشور را در دانشگاه ها انجام می دادند. حتی مورد هایی دیده می شد که اسلحه حمل می کردند. فضا اصلا فضای علمی و آکادمیک نبود. از طرف دیگر به هر حال بعد از یک دوره ی طولانی که کشور ما تحت استیلای فرهنگ غرب بود و دانشگاه های ما دانشگاه هایی بودند که به شکل غربی ایجاد شدند. علم و فناوری نقشی جدی در ایجاد اقتصادی شکوفا در کشورها غربی (به خصوص در آغاز قرن بیستم) پیدا کرد و روز به روز هم اثر توسعه علمی و فناورانه در تولید اقتدار (که ما عمدتا اقتدار را در صنایع نظامی می بینیم) بارز می شود. غرب تصمیم گرفت که این را برای خود حفظ کند و عدم خود باوری را در کشورهای جهان سوم به طور نهادینه القا کند. به طوری که همه بگویند هر راهی به غرب منتهی می شود و اصلا جهان سوم توان حل مشکلات خود را ندارد. دانشگاه ها هم در چنین فضایی شکل گرفت. دانشگاه ها در کشور به طوری بود که در نهایت بتوانند مونتاژ کار تربیت کنند و کارخانجاتی که غربی ها ایجاد می کنند را بگردانند. تولیدات و محصولات آنها هم متعلق به خود ما نبود یعنی همه چیز از غرب وارد می شد.



ادامه مطلب ...
دو شنبه 28 شهريور 1390برچسب:خبر,ریزش,اوار, :: 16:13 ::  نويسنده : خبرنگار

ریزش‌آوار در تونل مترو قیطریه/مجروحان به بیمارستان کسری و شهدای تجریش منتقل شدند

حوادث > داخلی

 - مشرق نوشت:


حسن عباسی مدیر روابط عمومی اورژانس تهران ، با بیان اینکه تکنیسین‌های اورژانس تهران در ساعت 15 دقیقه بامداد صبح دوشنبه از طریق تماس مردمی در جریان وقوع تصادفی در انتهای بزرگراه نواب قرار گرفتند گفت: امدادگران پس از حضور در صحنه حادثه دریافتند یک دستگاه خودرو سواری زانتیا به دلایل نامشخصی از لاین حرکتی خود به لاین دیگری سقوط کرده و واژگون شده است.

وی با بیان اینکه در این حادثه سه تن مجروح شدند گفت:‌ حال یکی از مصدومان این تصادف وخیم گزارش شده است که این مصدوم 24 ساله توسط عوامل اورژانس به بیمارستان لقمان منتقل شده است.

مدیر روابط عمومی اورژانس تهران همچنین از مصدومیت دو نفر در روز گذشته بر اثر ریزش‌آوار در داخل تونل مترو قیطریه خبرداد و به ایسنا گفت: یکی از مصدومان حادثه که از نیروهای آتش‌نشانی بود به بیمارستان کسری و دیگری به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شدند.

عباسی با اشاره به مصدومیت سه نفر بر اثر تصادف با موتورسیکلت خاطرنشان کرد: این حادثه در ساعت 22:55 به عوامل اورژانس اطلاع داده شد که ماموران پس از حضور در محل واقع در بزرگراه حقانی بعد از پارک طالقانی سه مصدوم حادثه را به بیمارستان فیروزگر منتقل کردند.

توکلی:وقتی احمدی‌نژاد اجازه نمی‌دهد قوه قضائیه وظیفه خود را انجام دهد بی‌سر و پا ها طمع می کنند

سیاست > مجلس  - احمد توکلی گفت: وقتی اخبار سوء‌استفاده‌های متعددی که منتشر می‌شود، مورد رسیدگی واقع نشده و افراد و مقامات بلندپایه دولت که متهم هستند به اتهام آنها رسیدگی نمی‌شود، این مسئله سیگنال امنیت را به فاسدها می‌دهد و آنها دست به هر کاری می‌زنند.



به گزارش خبرآنلاین، احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی گفت: این اختلاس یک رسوایی غیر‌قابل تحمل است و در اصطلاح اقتصاد سیاسی به آن روش رانزی می‌گویند.

 وی افزود: سال 2008  اختلاسی رخ داد و فردی به نام چارلز رانزی اولین کسی بود که به بهانه جلب سرمایه از سرمایه‌گذاران پول از افراد اخذ کرده و با پولی که از گروه‌های بعد می‌گرفت، سود پول گروه قبل را می‌داد؛ یک کلاهبرداری بزرگ در این زمینه در سال 2008 در آمریکا کشف شد که بر اساس آن برنارد مداف متهم آن پرونده 65 میلیارد دلار از این طریق کلاهبرداری کرده بود.

 رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: اختلاسی که در ایران رخ داد، شبیه آن اختلاس بود چرا‌که مجرم با استفاده از تبانی با بانک‌ها LC یا برات ریالی گرفته و برات اخذ شده را نقد کرده و با پولی که از نقد کردن برات‌های بعدی می‌گرفت، پول بعدی‌ها را می‌پرداخت.



ادامه مطلب ...

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه غیر علنی امروز مجلس گفته است که بیش از 100 نامه در مورد قانون‌شکنی بانکها به رئیس‌جمهور داده‌ایم و مجموعه عملکرد اختلاس‌گران در سه بانک تات، گردشگری و آریا نشانگر حمایت دفتر رئیس جمهور از آنها است.

 

به گزارش فارس، مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه در جلسه‌ای غیرعلنی به بررسی پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی پرداخت، جلسه‌ای که در آن مسئولان ذی‌ربط گزارشاتی پیرامون چگونگی وقوع این اختلاس به نمایندگان ارائه کردند.

خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس از منابع پارلمانی کسب اطلاع کرد که حجت‌الاسلام پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه بیش از 1 ساعت سخنرانی و موارد متعددی را مطرح کرده است.

پورمحمدی در جلسه غیرعلنی مجلس گفته بود که سه سال است که مشغول مکاتبه با رئیس جمهور و وزرا هستیم و بیش از 100 نامه به رئیس جمهور در مورد بی‌انضباطی‌ها و قانون‌شکنی‌ها در بانک‌ها فرستاده‌ایم.

وی همچنین تأکید کرده است که موضوعات این قانون شکنی‌ها و تخلفات مالی را افشا نکردیم چون نمی‌خواستیم به نظام لطمه وارد کنیم.

رئیس سازمان بازرسی همچنین به موضوع معرفی اختلاس‌گران توسط مشایی اشاره کرده بود و اعلام کرد که پس از دریافت نامه معرفی، تأکید کردیم که سیر قانونی اصل 44 باید در مورد واگذاری شرکت فولاد رعایت شود.

پورمحمدی اینچنین ادامه داده است که مجموعه عملکرد اختلاس‌گران در سه بانک تات، گردشگری و آریا نشانگر این است که آنها مورد حمایت دفتر رئیس جمهور بوده‌اند.
 

خبرگزاری فارس: یک نماینده مجلس گفت که طبق گفته پورمحمدی در تاسیس بانک تات هم مانند بانک آریا عمل شده است.

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی امروز با حضور محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کشور برای بررسی موضوع اختلاس سی هزار میلیارد ریالی از بانک‌های کشور برگزار شد.

یکی از نمایندگان مجلس در رابطه با جلسه غیر علنی امروز به خبرنگار فارس گفت که رئیس سازمان بازرسی کشور در جلسه امروز گفت که در تاسیس بانک تات هم مانند بانک آریا عمل شده است.

به گزارش فارس، برای احداث بانک آریا، تسهیلاتی از سوی بانک صادرات به شرکت سرمایه گذاری «امیرمنصور» و شرکت «مه آفرید» که متعلق به «امیر منصور الف.خ» است واگذار می‌شود؛ بانک آریا با استفاده مستقیم از منابع بانک‌های دولتی کشور تاسیس شد و دقیقا زمانی که قرار بود مجوز این بانک صادر شود، شرکت امیرمنصور آریا توانست با قدرت مالی که سیستم بانکی در اختیار وی قرار داده بود، بخش عمده‌ای از سرمایه بانک خود را تامین کند و کمک‌هایی که از سوی یکی از بزرگترین بانکهای دولتی کشور به گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا شد، نقش عمده‌ای در تامین مالی سرمایه اولیه تاسیس بانک آریا داشت.
 

سیاست > چهره ها  - حمید‌رضا کاتوزیان گفت: در موضوع اختلاس اخیر نباید مردم را غریبه تلقی کرد و نقل مباحث مطرح شده در جلسه غیر‌علنی مجلس اعتماد از دست رفته افکار عمومی را باز می‌گرداند.
 

حمید‌رضا کاتوزیان نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبر‌آنلاین درباره مباحث رد‌وبدل شده در جلسه غیر‌علنی امروز مجلس، گفت: در ابتدا رئیس بانک مرکزی در صحبت‌های خود اعلام کرد که این موضوع مسئله‌ای مهمی نیست و در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد که نمایندگان اظهارات بهمنی را غیر‌قابل توجیه دانسته‌اند.

وی به نقل از وزیر اقتصاد ادامه داد: وزیر اقتصاد هم فرد اختصاص‌کننده را (قهرمان صنعتی کشور) خواند که در سال‌های گذشته ده هزار اشتغال ایجاد کرده است. و اکنون خطایی صورت گرفته ولی این فرد قهرمان است.

کاتوزیان با اشاره به اظهارات غیر‌واقع‌بینانه مسئولان دولتی در خصوص اختلاس اخیر در کشور، اظهار داشت: در این میان تنها جهرمی مدیر‌عامل بانک صادرات واقع‌بینانه صحبت کرد و اظهارات منطقی داشت.

کاتوزیان با اشاره سخنان مهم رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: آقای مصطفی پور‌محمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه صحبت‌های خیلی خوبی داشتند و زوایای ماجرا را به خوبی باز کردند که یکی از این زوایا توصیه نامه‌هایی بود که از طرف دولت و نهاد ریاست جمهوری به این اختلاس‌گر داده شده بود.

وی افزود: در ادامه هم آقای توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن ارایه توضیحاتی از ارتباطات معاون بانک مرکزی با اطرافیان رئیس‌جمهور سخن گفت و اعلام کرد آقای پور‌محمدی -معاون بانک مرکزی- که از وابستگان به مشایی هستند در اختلاس اخیر اهمال کرده‌اند.

نماینده مردم تهران در پاسخ به این پرسش خبرآ‌نلاین که فکر می‌کنید اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی یک موضوع برنامه‌ریزی شده بود یا اینکه فردی با استفاده از روزنه‌های قانونی سو‌استفاده کرده است، تصریح کرد: معتقدم این موضوع عمد و برنامه‌ریزی شده بوده است چراکه یک عده از مدیران بازنشسته نظام بانکی با فرد اختلاس‌گر همکاری کرده و راه ‌و‌ چاه چگونگی دریافت ال‌سی‌های صوری را به وی یاد داده‌اند.

وی گفت: مجموعاً توان وسیعی بین شبکه دولتی و بخش خصوصی و عواملی که نقش مشاور را ایفا کرده‌اند در اختلاس اخیر رخ داده است.

کاتوزیان در پاسخ به اینکه فکر می‌کنید این اختلاس در حدی هست که مسئولان نظام بانکی از مسئولیت های خود استعفا دهند، گفت: قطعاً اینگونه است و ماجرا در حدی هست که وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی از سمت‌های خود استعفا دهند و جدا از آن، موضوع توصیه‌نامه‌ها از طرف دفتر رئیس‌جمهور پیگیری قضایی شوند. وی گفت: استعفا مسئولان نظام بانکی به منزله مقصر بودن آنان نیست بلکه نشان می‌دهد آنها کفایت لازم را نشان نداده‌اند و با این استعفا به افکار عمومی و درک مردم احترام گذاشته‌اند.

عضو فراکسیون اصولگرایان در پاسخ به پرسش دیگر خبرآنلاین درباره اینکه در حال حاضر برای شفافیت افکار عمومی مجلس چه باید بکند و اینکه آیا ضروری است مباحث جلسه غیر‌علنی مجلس در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد تصریح کرد: من فکر می‌کنم همه این موارد را می‌شود گفت اما مقداری دوستان در این مسئله مصلحت‌ها را در نظر می‌گیرند ولی اقتضای یک نظام شفاف و دموکراتیک این است که نباید مردم را غریبه تلقی کرد و نقل مباحث مطرح شده در مجلس می‌تواند اعتماد افکار عمومی را بازگرداند.

خبرگزاری فارس: استفاده از سیاه پوست ها و انقال انتقال آنها به آمریکا یکی از بزرگترین مهاجرت‌های دنیا در تاریخ در عین حال یکی از بزرگترین جنایات تاریخ نیز بوده است، آمریکا در این قرن‌ها آموخت که آزادی به معنی مالکیت یک نژاد خاص نیست.

 

به گزارش فارس، "جورج واکر بوش"، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از جمله شخصیت‌هایی است که در زمان او و بعضاً به‎واسطه خودش اتفاقات بسیار مهمی در عرصه جهان به‎وقوع پیوست. شاید حوادث 11 سپتامبر مهمترین این اتفاقات باشد که خود بعداً منشأ تحولات بسیار مهمی در عرصه بین‌المللی از جمله دو جنگ در منطقه خاورمیانه شد.

این تحولات و شخصیت خود بوش که عده بسیار زیادی او را مستحق ریاست جمهوری آمریکا نمی‎دانستند و به‏علاوه نفرت زیادی که در افکار عمومی جهان در زمان وی از آمریکا به‎وجود آمد، سبب شد تا خبرگزاری فارس دست به ترجمه و انتشار خاطرات او بزند.

به‎هرحال این کتاب، بیان مسائل از نگاه بوش است و طبعاً تمام آن مورد قبول نخواهد بود ولی شخصیت بوش و خاطرات وی می‌تواند از جمله اسنادی باشد که به محققان و مخاطبان علاقه‎مند به این حوزه کمک فراوانی کند.

قسمت صد و چهاردهم از متن کامل خاطرات جورج واکر بوش به خوانندگان محترم تقدیم می‌شود.


* عده‌ای در آمریکا مخالف طرحی بودند که در آفریقا برای پیشگیری از ایدز تدوین شده بود

نیت من این بود که اعلام طرح [طرح اضطراری مبارزه با ایدز] تأثیر عمیقی به همراه داشته باشد و این طور نیز بود. یکی از مقامات ارشد بیل کلینتون در امور مبارزه با ایدز این طرح را "روحیه بخش و از صمیم قلب" توصیف کرد. روزنامه "شیکاگو تریبیون" نیز در گزارشی به انعکاس خلاصه همه واکنش‌های روزنامه‌های مختلف به این طرح پرداخته و در سرمقاله‌ای تصریح کرد: "شگفتی‌آور، واژه‌ای نیست که به اندازه کافی بتواند توصیف کننده اقدامی باشد که رئیس جمهور بوش اعلام کرد."
همانطور که انتظار می‌رفت، برخی مخالفت‌ها با این طرح بروز کرد. بزرگترین مخالفت در واکنش به راهبردی ای‌بی‌سی بود که برای پیشگیری تدوین شده بود. منتقدان در جناح مخالف دولت اینگونه مطرح می‌کردند که اجبار کردن مردم به پرهیز کردن و ترغیب آنها به استفاده از وسایل محافظ تماس جنسی غیرواقعی و ناکارآمد خواهد بود. من تاکید داشتم که پرهیز کردن همواره موثر بوده است. برخی از راستگرایان نیز مخالف توزیع وسایل محافظ در تماس جنسی بودند و اعتقاد داشتند این کار مشوق بی‌بند و باری است. حداقل اعضای کنگره اینقدر عاقل بودند که وفادار بودن آدم‌های متأهل را مورد انتقاد قرار ندهند.
جالب این که هر دو طرف این اتهام را مطرح می‌کردند که دارند ارزش‌های خود را اعمال می‌کنند. اقدامی که یکی از آن جناج‌ها آن را اصولگرایی مذهبی می‌دانست،‌ از نظر طرف مقابل، آسانگیری در مسایل جنسی به شمار می‌رفت. هیچ کدام از این دو مباحث از نظر من معنی نداشتند چرا که راهبرد ای‌بی‌سی، روشی بود که در خود آفریقا تدوین و اجرا شده بود و در همان قاره با موفقیت همراه بود.

* تصویب طرح مبارزه با ایدز در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا

در بهار سال 2003، مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به بررسی قانون "طرح اضطراری رئیس جمهوری برای امداد به بیماران ایدزی" PEPFAR پرداخت. این لایحه تحت حمایت "هنری هاید" نماینده جمهوریخواه ایالت ایلینویز و "تام لانتوس" نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا به مجلس ارایه شده بود. هر دوی این دو نمایندگان از حامیان مطرح حقوق بشری بودند. در حرکتی که نشانه بارز همکاری نزدیک هر دو حزب بود، آنها توانستند که آن لایحه را با رای 375 رای به 41 رای در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به سرانجام برسانند.
 



ادامه مطلب ...

خبرگزاری فارس: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه از حضور دو کشیش آمریکایی در ایران برای رایزنی در زمینه آزادی دو جاسوس آمریکایی خبر داد.

 

 محمدجواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود با خبرگزاری فارس با اشاره به اخبار منتشره پیرامون آزادی دو جاسوس آمریکایی گفت: سوابق و اقدامات این افراد گویای این است که آنها جاسوس هستند اما اینکه توانسته‌اند از کشور ما نیز جاسوسی بکنند یا خیر بحث دیگریست.

وی تأکید کرد: جرم این افراد فقط عبور از مرزهای ما نبود و جرم سنگینی مرتکب شده‌اند.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه قوه قضائیه در مورد این مسئله وظایف خود را به صورتی کاملاً صریح انجام داد، گفت: دو جاسوس آمریکایی تاکنون آزاد نشده‌اند و آزاد شدن آنها نیز باید در مسیر قانونی باشد که این امر تابع مصلحت اندیشی‌های کلی نظام است منتهی مسیر قانونی هیچگاه زیرپا گذاشته نمی‌شود.

وی افزود: در عین حال ایرانی‌های زیادی هم وجود دارند که در آمریکا گرفتارند و ما بهتر است غصه آنها را بخوریم.

لاریجانی گفت: آمریکا که این همه نشان می‌دهد راجع به دو نیروی جاسوس خود حساس است و برای آزادی آنها تلاش می‌کند باید به خودش هم نگاهی بیندازد که با سایر ملیت‌ها چگونه رفتار می‌کند.

لاریجانی با اشاره به اینکه در ایران اسلامی مسیر قانونی برای جاسوسان دستگیر شده آمریکایی به روشنی طی شد، تصریح کرد: این در حالیستکه در آمریکا افرادی به دلایل نامعلوم دستگیر و سال‌ها زندانی می‌شوند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ما به جاسوس‌ها جایزه نمی‌دهیم و قوه قضائیه نیز با دقت مسیر خود را طی خواهد کرد.

لاریجانی همچنین با اشاره به اینکه مباحث مربوط به آزادی دو جاسوس ربطی به سفر آتی رئیس جمهور به آمریکا ندارد به برخی واسطه‌گری‌ها نیز در این رابطه اشاره کرد و گفت: هم اکنون دو کشیش آمریکایی در این رابطه به ایران آمده‌اند و مشغول رایزنی برای آزادی این دو هستند.

وی تأکید کرد: در این رابطه مصالح نظام در چارچوب قانون پیگیری خواهد شد.

به گزارش فارس، مشروح مصاحبه محمد جواد لاریجانی از شخصیت‌های مطرح علمی و سیاسی کشورمان به زودی منتشر خواهد شد.
 

دادستان اهواز نام وکیل پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی را اعلام کرد

جامعه > قضایی  - دادستان عمومی و انقلاب اهواز تایید می کند رئیس کل اسبق دادگستری خوزستان، امیرعباس سهراب بیگ، وکیل متهمان پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی است

امید سلیمی بنی: در حالی که رئیس کل اسبق دادگستری خوزستان، وکالت خود را بر پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی تکذیب می کند، دادستان عمومی و انقلاب اهواز به خبرآنلاین اعلام کرد امیرعباس سهراب بیگ، رئیس کل اسبق دادگستری خوزستان، وکیل این پرونده شده است.

ساعاتی پیش، رئیس کل اسبق دادگستری استان خوزستان به خبرآنلاین گفته بود با وجودی که وکالت پرونده اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات، به من پیشنهاد شده بود، ولی آن را نپذیرفتم.

ولی اکنون، دادستان اهواز تائید می کند سهراب پور با امضای مدارک قانونی، وکیل رسمی امیرمنصور خسروی، مدیر عامل بانک خصوصی آریا شده است.

گفته می شود در سوابق کاری سهراب بیگ که در حال حاضر، وکیل دعاوی است، معاونت اجرایی قوه قضائیه در زمان آیت اله هاشمی شاهرودی، مشاور معاون حقوقی رئیس قوه، ریاست کل دادگستری استان گیلان دیده می شود. وی همچنین پیش از عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب حال حاضر تهران، رئیس کل دادگستری خوزستان بوده است.
 

ابراهیم جعفری در گفت‌و‌گو با فارس:
اجلاس تهران راهبردي براي حمايت از بيداري اسلامي است

خبرگزاری فارس: نخست وزیر سابق عراق با اشاره به موفقیت نشست بیداری اسلامی در تهران تاکید کرد که این نشست دارای برنامه‌های راهبردی برای حمایت از بیداری اسلامی بوده است.

 

ابراهیم جعفری نخست وزیر سابق عراق در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری فارس در حاشیه نشست بیداری اسلامی در تهران با اشاره به اینکه این اجلاس دارای اهمیت سیاسی و رسانه‌ای است، تاکید کرد که اهداف استراتژیک و متعددی در ورای اجلاس بیداری اسلامی تهران وجود دارد.

جعفری سخنرانی رهبر معظم انقلاب در ابتدای این نشست را دربردارنده مسائل کلی دانست که افق‌های راهبردی را برای حاضران گشود.

نخست وزیر عراق در ادامه با اشاره به اهمیت نشست بیداری اسلامی تصریح کرد: نشست هایی از این دست فرصتی برای دیدار رهبران اسلامی است و دیدار این رهبران در فرصتی غیر از این مشکل است.

وی در ادامه عنوان اولین نشست بیداری اسلامی در تهران را دربردارنده مفهوم کلی این اجلاس دانست و ابراز داشت: این نشست نگاهی به مسئله بیداری اسلامی است که دیدگاه های مختلف در این باره از نقاط مختلف از افغانستان، لبنان، فلسطین و عراق را مورد بررسی قرار داده است.

ابرهیم جعفری نشست تهران را فرصت مناسبی برای رهبران اسلامگرا دانست تا یکدیگر را بهتر بشناسند.
وی نشست بیداری اسلامی در تهران را بسیار موفق دانست و افزود: این نشست دارای برنامه های راهبردی برای حمایت از بیداری اسلامی بوده است.

ابراهیم جعفری در پاسخ به سوالی درباره ریشه های بیداری اسلامی و ارتباط آن با عقاید اندیشمندانی چون سید جمال الدین اسد آبادی،‌ محمد عبده،‌ آیت الله صدر و امام خمینی گفت: بیداری اسلامی امروز نتیجه مجموعه افکار همگی این اندیشمندان است که تصویر ملموس،‌ نظریه و اندیشه بیداری اسلامی را شکل داده اند.

نخست وزیر سابق عراق تاکید کرد که انقلاب اسلامی در ایران بیداری اسلامی را از تئوری به حوزه عمل وارد کرد که به شکل مستقیم شاه را سرنگون کرد و این درسی است که نمی‌توان از نظر دور داشت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نسل جدید باید این مسله را در ذهن داشته باشد که انقلاب اسلامی نه با سلاح و نه با سرمایه به پیروزی رسیده، تصریح کرد که این انقلاب باید مورد دقت قرار گیرد.

ابراهیم جعفری آینده بیداری اسلامی را رو به جلو توصیف کرد و تاکید کرد که بیداری اسلامی متوقف نخواهد شد و من بر این باورم که انقلاب ها ادامه خواهد داشت.

این رهبر سیاسی شیعیان در عراق انقلاب های مصر، تونس و لیبی را منتج به تغییر نظام های حاکم دانست و ابراز داشت: انقلاب هایی که هنوز پیروز نشده اند نیز امتیازهای زیادی را دریافت خواهند کرد.

وی در پایان درباره بیداری اسلامی و اشغال نظامی عراق تاکید کرد که تمام قدرت های سیاسی در عراق مخالف حضور غربی ها در کشورشان هستند و حضور بیگانگان در خاکشان را قبول نمی کنند

بین الملل > خاورمیانه  - قاسم محب علی می گوید: فضای ملتهب و جنگ های خاورمیانه اجازه نداد مردم به آزادی فردی بیندیشند.
 

قاسم محب علی، سفیر اسبق کشورمان در مالزی و پاکستان و همچنین کارشناس جهان عرب در گفتگویی با خبر گفت: از جنگ جهانی تاکنون، خاورمیانه همواره کانون بحران های متعدد و متفاوتی بوده است. روز، ماه و سالی را سراغ نداریم که در آن خاورمیانه عاری از بحران باشد. از بحران کانال سوئز گرفته تا جنگ های اعراب و اسراییل، از جنگ و حملۀ بین کشورها از جمله جنگ ایران و عراق، حملۀ عراق به کویت، حملۀ اسراییل به لبنان گرفته تا قضیه 11 سپتامبر و اشغال عراق و ... همه و همه خاورمیانه معاصر را سالهای متمادی درگیر بحران های حادی ساخته که هم ابعاد منطقه ای داشته و هم بین المللی.

وی افزود: فضای ملتهب خاورمیانه اجازه نداد مردم به آزادی فردی بیندیشند. در هیچ یک از تحولات گذشتۀ خاورمیانه موضوع تغییر مناسبات بین حکومتها و مردم مطرح نبوده است. نیروها و گروههای مختلفی با هم در منازعه و جنگ بوده اند در حالی که همۀ آنها در کیفیت حکمرانی، سیاست و یا مواضع با هم مشابه بودند و با تغییر افراد و گروهها، تغییری در رفتار با مردم، تقسیم قدرت و انتخابات ایجاد نمی شد.

رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر این که ‌هیچ سر نخی از خروج سه‌هزار میلیارد تومان اختلاسی به خارج از کشور به دست نیامده است، گفت: بانک مرکزی این مفسده اقتصادی را پیش‌تر شناسایی کرده بود، اما آن را دیر اعلام کرد تا مفسدان فرصت فرار و انتقال دارایی‌های خود را نداشته باشند.

محمود بهمنی درباره اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات، گفت: ‌خوشبختانه اموال و دارایی‌ها به حد کافی شناسایی شد، "امیر منصور آریا" و شرکت او که مفسده کرد؛ افزون‌بر 38 کارخانه دارند که سه کارخانه را هم همین اخیرا خریداری کردند که باید به آن رسیدگی بیشتری شود.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: ‌بانک مرکزی به عنوان یک شاکی وارد عمل شد و به دنبال آن است که تا انتهای کار برود و مطالبات بانک‌ها را وصول کند.

وی افزود: بانک مرکزی یک ماه، یک ماه و نیم گذشته، متوجه این مفسده اقتصادی شد، ولی علت آن که این مسئله دیر اعلام شد آن بود که کسی فرار نکند و نقل و انتقال دارایی‌ها انجام نشود.   بهمنی بیان کرد:  بانک مرکزی دارایی‌های شرکت "امیرمنصور آریا" را با کمک وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی کل کشور بلوکه کرد؛ عوامل مؤثر بر ممنوع‌الخروج و همه اموال منقول و غیرمنقول ضبط شدند، بنابراین اکنون این مسئله با خیال راحت اعلام شد.   وی درباره حدود ابعاد مسئله اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی، ادامه داد: ‌ مسئله بسیار بزرگ و عظیم است و چیز ساده‌ای نیست، ولی حتی اگر خیلی کمتر از اینها بود بانک مرکزی به علت نفس کار تا آخر قضیه را پیگیری می‌کرد.   رئیس کل بانک مرکزی درباره سرنوشت بانک آریا نیز توضیح داد: مجوزی برای فعالیت بانک آریا اعطا نشده است. بانک آریا تنها یک موافقت دارد، امیرمنصور آریا درخواستی داشت که نظام بانکی ابتدا موافقت خود با این درخواست را اعلام کرد؛ به دنبال آن دو هزار میلیارد ریال واریز شد که آن هم بلوکه شد.   وی درباره خروج دو هزار میلیارد تومان از سه‌هزار میلیارد تومان اختلاسی به خارج از کشور، تأکید کرد: چنین اتفاقی روی نداده است،‌ چون تاکنون هیچ سرنخی که از خروج پول به خارج از کشور حکایت کند، به دست نیامده است.   رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه چه مقام مسئولی باید پاسخگو باشد، یادآور شد: اکنون نباید به دنبال آن بود که چه کسی قضیه این مفسده اقتصادی را کشف کرده است، باید فرض کرد که هر کسی چنین ادعایی دارد، درست می‌گوید. از این به بعد، ابتدا باید دنبال شناسایی دارایی‌ها و اموال و وصول بدهی بانک‌ها بود، بعد دنبال آن بود که چگونه تخلفات داخلی را به حداقل رساند.
  به منظور بررسی ابعاد بزرگترین اختلاس نظام بانکداری کشور، مسئولان اقتصادی کشور همچون سیدشمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، مصطفی سازمان بازرسی کل کشور و محمد جهرمی رئیس بانک صادرات، امروز یکشنبه - 27 شهریور- به صحن مجلس شورای اسلامی رفتند.

یک شنبه 27 شهريور 1390برچسب:, :: 11:53 ::  نويسنده : خبرنگار

حمایت بسیج از پارچه فروشان/سردار مشایخی:وزارت اقتصاد،نظرات پارچه‌فروشان را تامین کند

اقتصاد > اقتصاد کلان  - مهر نوشت:
 

رئیس سازمان بسیج اصناف با بیان اینکه این سازمان تاکنون هیچ برخوردی با پارچه‌فروشان نداشته است چون طبق قانون نیروی انتظامی باید با آنها برخورد کند، خواستار آن شد که وزارت امور اقتصادی و دارایی به ویژه سازمان مالیاتی کل کشور نظرات پارچه فروشان را درباره هزینه‌ها لحاظ کنند.

سردار مجید مشایخی در خصوص اقدامات اخیر پارچه فروشان بازار تهران در اعتراض به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: وقتی قانونی تصویب می شود باید توسط همه اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: پارچه فروشان از پرداخت میزان 4 درصدی که باید به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند، ناراضی هستند و معتقدند میزان مالیاتی که در مبادی ورودی و کارخانجات تولیدی پرداخت می کنند، کافی است در حالی که قانونگذار این موضوع را قبول ندارد.

رئیس سازمان بسیج اصناف با بیان اینکه پارچه فروشان جلساتی را هم با شورای اصناف و هم با نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار کردند، گفت: در این جلسات پارچه فروشان مهلتی 5 ساله برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می خواستند که با این درخواست موافقت نشد.

 وی با بیان اینکه پارچه فروش‌ها می گویند قانون ایراد دارد اما معلوم نیست قانونگذار ایراد وارد به قانون را قبول کند، گفت: البته قانونگذارهم باید ایرادات قانونی را برطرف کند و هرچه که قانون شد، لازم الاجراست.

مشایخی تصریح کرد: به هرحال باید بپذیریم که قانون در حال اجرا است، اگر هم قانون ایراد دارد باید این ایرادات را به قانونگذار ارجاع دهیم تا اگر صلاح دانست به رفع ایراد قانونی اقدام کند.

رئیس سازمان بسیج اصناف در خصوص ایراد قانونی که به صنف پارچه فروشان وارد است، گفت: یک اشکال قانونی که به پارچه فروشان وارد است عنوان جوازشان است، چون جواز برخی از پارچه فروشان بنکداری است درحالی که پارچه می‌فروشند، البته قرار شده است که این ایراد با هماهنگی شورای اصناف برطرف شود به طوری‌که جوازهایشان را اصلاح کنند و قانون را بپذیرند.

وی در خصوص برخورد بسیج اصناف با پارچه فروشان معترض نیز گفت: سازمان بسیج اصناف تاکنون هیچ برخوردی با پارچه فروشان نداشته است، چون طبق قانون اگر کسی خلاف قانون رفتار کند نیروی انتظامی باید با آن برخورد کند.

مشایخی در ادامه خطاب به مسئولان ذیربط گفت: بسیج اصناف از وزارت امور اقتصادی و دارایی و به ویژه سازمان مالیاتی کل کشور می خواهد که نظرات پارچه فروشان در خصوص هزینه ها را لحاظ کنند و با تعامل و منطق بهتری با این صنف بازار صحبت کنند که مشکلات زودتر حل شود.

وی با تاکید براینکه ما رفاه عمومی و مصالح کل نظام را در نظر می گیریم، گفت: فعلا که مشکلی در رابطه با پارچه فروشان بازار نداریم و امیدواریم با قانون خوب و هماهنگی هایی که انجام می شود، مشکل پارچه فروشان هرچه زودتر حل شود.

یک شنبه 27 شهريور 1390برچسب:, :: 11:46 ::  نويسنده : خبرنگار

سیاست > مجلس  - خانه ملت نوشت:


 

معاون نظارت رئیس مجلس شورای اسلامی، با مبهم خواندن برخی از زوایای اختلاس سه‌هزارمیلیارد تومانی، تأکید کرد: کمیته‌ای حقیقت‌یاب از مجلس این موضوع را پیگیری می‌کند.

محمدرضا باهنر در حاشیه جلسه غیرعلنی  امروز مجلس درباره اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات، گفت: ‌در طول دو تا سه هفته گذشته اطلاعات غیرمنسجمی در رسانه‌ها تولید شد و هر کسی بر اساس ظن و مواضع خود یک‌سری اطلاعاتی را ارائه داد که هنوز در این باره مقداری ابهام در افکار عمومی وجود دارد. گام نخست را آیت‌الله آملی لاریجانی برداشت و دادستان کل کشور را مأمور رسیدگی به پرونده اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی کرد که این اقدام مثبت و شایسته‌ای بود.

گزیده سخنان وی به این قرار است:

  • تلاش آن است که با یک فرآیند قانونی مجلس بتواند یک کمیته حقیقت‌یاب را معین کند و در یک فرصت مشخص و روشن کار را بررسی کند و به نتیجه برساند. البته باید فضای تبلیغاتی کشور کنترل شود، ‌ ضمن آن که خلاف واقع و بر اساس مواضع سیاسی با این مسئله برخورد نشود.
  • امیدوارم دولت، مجلس و قوه قضائیه بتوانند در فضایی آرام، عادلانه و عالمانه اقدام‌های خود در برخورد این اختلاس را پیگیری کنند و قاعدتا همه عزم‌شان برای برخورد با متخلفان جزم است.

سیاست > رهبری  - رهبر معظم انقلاب در نخستین اجلاس بیداری اسلامی و در جمع علما، متفکران و نخبگان جهان مخاطرات و آسیب های پیش روی انقلابها را تبیین کردند.
 

مشروح بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در نخستین اجلاس بیداری اسلامی به این شرح است.

بسم‌الله الرحمن الرحیم

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السلام علی سیدنا محمد وآله الطیبین و صحبه المنتجبین قال ‌الله العزیز الحکیم: بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم یا أَیُّهَا النَّبِیُّ اتَّقِ ‌اللَّهَ وَ لا تُطِعِ الْکافِرینَ وَ الْمُنافِقینَ إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلیماً حَکیماً(١) وَ اتَّبِعْ ما یُوحى‏ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ إِنَّ اللَّهَ کانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبیراً (٢) وَ تَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ کَفى‏ بِاللَّهِ وَکیلاً (٣) [احزاب]

به حضار گرامی و میهمانان عزیز خوشامد میگویم. آنچه ما را در اینجا گرد آورده بیداری اسلامی است یعنی حالت برانگیختگی و آگاهی‌ئی در امّت اسلامی که اکنون به تحولی بزرگ در میان ملتهای این منطقه انجامیده و قیامها و انقلابهائی را پدید آورده که هرگز در محاسبه‌ی شیاطین مسلّط منطقه‌ئی و بین‌المللی نمی‌گنجید؛ خیزشهای عظیمی که حصارهای استبداد و استکبار را ویران و قوای نگهبان آنها را مغلوب و مقهور ساخته است.

شک نیست که تحولات بزرگ اجتماعی، همواره متکی به پشتوانه‌های تاریخی و تمدنی و محصول تراکم معرفتها و تجربه‌ها است. در صدوپنجاه سال اخیر حضور شخصیتهای فکری و جهادی بزرگ و جریان ساز اسلامی در مصر و عراق و ایران و هند و کشورهای دیگری از آسیا و افریقا، پیش‌زمینه‌های وضع کنونی دنیای اسلامند.

همچنانکه تحولات دهه‌های پنجاه و شصت میلادی در تعدادی از این کشورها که به رژیمهای غالباً متمایل به تفکرات و ایدئولوژیهای مادی منتهی شد و به اقتضای طبیعت خود پس از چندی در دام قدرتهای استکباری و استعماری غرب گرفتار آمد، تجربه‌های درس‌آموزی‌اند که سهم وافری در شکل‌ دادن به اندیشه‌ی عمومی و عمیق کنونی دنیای اسلام دارند.

ماجرای انقلاب کبیر اسلامی در ایران که در آن به تعبیر امام خمینی عظیم، خون بر شمشیر پیروز شد و تشکیل نظام ماندگار و مقتدر و شجاع و پیش‌رونده‌ی جمهوری اسلامی و تأثیر آن در بیداری اسلامی امروز، نیز خود داستان مفصل و در خور بحث و تحقیقی است که یقیناً فصل مشبعی در تحلیل و تاریخ‌نگاری وضعیت کنونی دنیای اسلام را به خود اختصاص خواهد داد.

حاصل آنکه حقایق رو به افزایش کنونی در دنیای اسلام، حوادث بریده از ریشه‌های تاریخی و زمینه‌های اجتماعی و فکری نیستند تا دشمنان یا سطحی‌نگران بتوانند آن را موجی گذرا و حادثه‌ئی در سطح بیانگارند و با تحلیلهای انحرافی و غرض‌آلود، مشعل امید را در دل ملتها خاموش سازند.

من در این گفتار برادرانه میخواهم بر روی سه نقطه‌ی اساسی درنگ کنم:

١ ـ نگاهی اجمالی به هویت این قیامها و انقلابها.

٢ ـ خطرات و آسیبهای بزرگی که بر سر راه آن قرار دارد.

٣ ـ پیشنهادهائی در علاج‌جوئی و پیش‌گیری از آسیبها و خطرها.

١ ـ در موضوع اول، به نظر من مهمترین عنصر در این انقلابها، حضور واقعی و عمومی مردم در میدان عمل و صحنه‌ی مبارزه و جهاد است، نه فقط با دل و خواست و ایمانشان، بلکه علاوه ‌بر آن، با جسم و تنشان. فاصله‌ی عمیقی است میان چنین حضوری با قیامی که به وسیله‌ی یک جمع نظامی یا حتی یک گروه مبارز مسلّح در برابر چشمان بی‌تفاوت مردم یا حتی مورد رضایت آنان انجام میگیرد.



ادامه مطلب ...

سیاست > دولت  - فارس و ایرنا نوشتند:
 

علی اکبر صالحی پس از دیدار و گفت‌وگو با ادوارد نعلبندیان وزیر خارجه ارمنستان در نشست خبری مشترک، در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره آزادی دو تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران، با بیان اینکه نظر نهایی در خصوص آزادی این دو نفر را قوه قضائیه اعلام می‌کند، گفت: بر اساس اطلاعات رسیده قوه قضائیه درصدد تخفیف مجازات آنهاست.

وی با اشاره به پا در میانی برخی از سران کشورهای منطقه برای آزادی این دو نفر گفت: ما آماده لبیک‌گویی به این پا درمیانی هستیم و امیدواریم قوه قضائیه در آینده نزدیک نظر خود را در این زمینه اعلام کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین از دولت آمریکا خواست که حسن نیت خود را نشان داده و ایرانیان دربند در زندان‌های این کشور را آزاد کند. امیدواریم موضوع به نحوی فیصله یابد که هم خانواده‌های زندانیان ایرانی در آمریکا و هم خانواده این دو تبعه آمریکایی با خبرهای مسرت‌بخشی روبرو شوند.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با تاکید بر اینکه موضوع مربوط به سامانه راداری که قرار است در ترکیه ایجاد شود موجبات نگرانی جمهوری اسلامی ایران وکشورهای همجوار را فراهم کرده است، گفت: در شرایطی که در منطقه شاهد تحولات بزرگی هستیم مقامات ترکیه باید در خصوص چنین تصمیمی تامل کنند. 

صالحی افزود: ایجاد چنین سامانه ای را در شرایط فعلی که شاهد تحولاتی در منطقه هستیم ضروری نمی بینیم. امیدوارم سران ترکیه توجیه لازم در این خصوص را داشتنه باشند و نگذارند منطقه بیشتر از این شاهد سوء تفاهمات باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه ایران 15 کشور همسایه دارد و همواره سعی کرده با همسایگان مشکلات جاری را حل کند، گفت: ما همواره تلاش کردیم در جهت صلح و ثبات منطقه حرکت کنیم .

صالحی تاکید کرد: امیدواریم دیگران نیز زمینه سوء تفاهمات را فراهم نکنند زیرا کسانی که خارج از منطقه هستند نمی خواهند کشورهای منطقه در جهت همگرایی سیاسی پیش برود.

/29212

درباره وبلاگ

دل نوشته: با سلام من یه خبر نگار فراری هستم در این وبلاگ خبر ها جدید را ببینید.
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خبرنگاز فراری و آدرس kazem64.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.